Prolaz je bio daleko, ali se ovakvom DEBAKLU Vojvodine malo ko nadao! LASK bez milosti prema „staroj dami“

12.08.2021

20:50 >> 21:10

0

Autor: Adam Štulić

Novosađani se ubedljivim porazom oprostili od Evrope

Prolaz je bio daleko, ali se ovakvom DEBAKLU Vojvodine malo ko nadao! LASK bez milosti prema „staroj dami“
Copyright MN Press

Evropska bajka srpskog fudbala je kratko trajala, pošto smo posle trećeg kola kvalifikacija za takmičenja pod okriljem UEFA ostali bez dva predstavnika – Čukaričkog i Vojvodine.

Dva srpska predstavnika proveli su se kao „bosi po trnju“ u revanš mečevima na gostujućim terenima. „Brđani“ su iz Švedske ispraćeni za pet, a Novosađani sa šest lopti u svojoj mreži. LASK – Vojvodina 6:1.

Malo ko se nadao, posle minimalnog poraza u novosadskom meču, da bi “stara dama” mogla do plej-ofa novoformiranog UEFA takmičenja. Ali sigurno niko nije mogao ni da pretpostavi da bi srpski tim mogao da pretrpi jedan od najtežih poraza u stogodišnjoj istoriji kluba. A pogotovo ne posle odličnog početka.

Igrao se 13. minut, kada je Kabić doveo “lale” u vođstvo i anulirao minus iz prvog meča. Probudila se tada nada da bi Voša mogla da nastavi evropski put, ali je otrežnjenje usledilo dvadesetak minuta kasnije, kada je Karamoko bio precizan sa 11 metara i poravnao rezultat.

Blickrig domaćih na startu drugog poluvremena razrešio je sve dileme oko konačnog ishoda meča, posle golova Karamoka u 53. i Goingera tri minuta kasnije, ali ni tada nije moglo da se nasluti potpuni krah Novosađana, koji je usledio u završnih dvadesetak minuta susreta, u kojima su Pocman (67′), Balić (80′) i Šmit (87′) bez milosti dotukli totalno dezorijentisanog rivala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike