Priznanja se samo nižu: Borjan najbolji golman Lige Evrope!

09.12.2020

14:55

0

Autor: J. T.

Zvezdin čuvar mreže ima najbolje borjke

Priznanja se samo nižu: Borjan najbolji golman Lige Evrope!
Copyright MN Press

Milan Borjan od svog dolaska u Crvenu zvezdu leta 2017. brani fantastično. Teško je nabrojati sve utakmice u kojima je bio junak, posebno na evropskoj sceni, a da je reč o jednom od najboljih golmana u istoriji kluba, potvrđuju i priznanja koja dobija.

Nedavno je proglašen za najboljeg čuvara mreže 5. kola Lige Evrope, međutim, sada je stiglo novo – još značajnije – prizanje.

Po UEFA algoritmu u čiju računicu ulaze partije u Ligi Evrope i domaćem prvenstvu, Milan Borjan je najbolji golman kontinentalnog takmičenja!

SLEDI JUBILEJ

Duel sa Slovan Liberecom u četvrtak u Češkoj (21.00) biće jubilarni 50. evropski nastup Milana Borjana za Crvenu zvezdu. Tako će se izjednačiti sa rekorderom Vladimirom Petrovićem “Pižonom”, a u šesnaestini finala imaće priliku i da ga nadmaši.

“On se izdvojio na listi ispred Olivera Baumana, golmana Hofenhajma. Borjan je osvojio 5263 boda, dok čuvar mreže našeg rivala u grupi ima 5244 poena. Treći na listi je golman zagrebačkog Dinama – Dominik Livaković sa 5049 što je daleko iza našeg kapitena. U prvih deset su još i Lopez (Roma), Kasper Šmajhel (Lester), Marko Bizo (AZ Alkmar), Aleks Remiro (Real Sosijedad), David Ospina (Napoli), Rui Silva (Granada) i Haen Bute (Rojal Antverpen)”, navodi se u objavi na zvaničnom sajtu crveno-belih.

Borjan je u pet utakmica Lige Evrope imao 21 odbranu, od kojih su čak šest bili “ziceri”, dok je u Superligi Srbije u 17 nastupa 10 puta ostao nesavladan.

Po istom algoritmu, Nemanja Milunović se našao među deset najuspešnijih defanzivaca u Ligi Evrope ove sezone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike