Potvrđeno je: Junajted ima šampionskog štofa, ali noćna mora je na "Teatru snova"

18.12.2020

16:51 >> 17:31

0

Autor: Adam Štulić

Đavoli ostvarili svih šest pobeda na gostovanjima u dosadašnjem toku Premijer lige

Potvrđeno je: Junajted ima šampionskog štofa, ali noćna mora je na "Teatru snova"
Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira, Pool

Od odlaska Ser Aleksa Fergusona, na “Old Trafordu” nije moglo ni da se mašta o borbi za titulu. Ipak, učenik legendarnog Škota Ole Gunar Solskjer pomerio je stvari sa mrtve tačke, unevši na “Tetatar snova” karakter potreban u borbi za šampionski tron.

Iako je nekoliko puta, barem prema pisanjima ostrvskih medija, bio na ivici otkaza, nekadašnji napadač Junajteda “zategao” je ekipu i doveo je na vrh Premijer lige, gledajući učinak timova samo na gostovanjima.

I upravo se na ovom primeru najbolje vidi gore pomenuti karakter “đavola”, jer su Nemanja Matić i drugovi sa šest gostovanja u dosadašnjem toku sezone doneli svih 18 bodova, iako su na svakoj od tih utakmica bila u rezultatskom zaostatku.

U sredu uveče savladali su Šefild (3:2), uprkos tome što su domaći vodili od petog minuta meča.

Pročitajte još

– Radije idemo težim putem – rekao je uz osmeh srpski vezista posle utakmice i nastavio:

– Ne znam da li je to slučajno. Premijer liga je takva, svaka ekipa ima kvalitet i može da iskoristi najmanju grešku rivala. Pobedili smo, tri boda su najvažnija jer su nas približili vrhu tabele. Nadam se da ćemo nastaviti ovako i pobeđivati u narednim mečevima, jer želimo da se borimo za titulu.

“Đavoli” na gostovanjima imaju gol razliku 19:9, redom su pred njima, pre Šefilda, padali Brajton, Njukasl, Everton, Sautempton i Vest Hem, a ono što posebno može da raduje sve na “Old Trafordu” jesu pobede protiv “čekićara”, koji su vodili do 65. minuta (na kraju 1:3), i sedam dana pre toga protiv Sautemptona, koji je do 60. imao dva gola prednosti (na kraju 2:3).

– Volim da kažem, ako želite da osvojite titulu morate da pobedite na pet ili šest utakmica zaredom. Zahvaljujući tome možete sebi da priuštite kiks na jednom ili dva meča. To je način da se osvoji prvenstvo. Moramo da zaboravimo Šefild i da se fokusiramo na narednu utakmicu, jer je za nas svaka kao finale – dodao je Matić i izrazio uverenje da on i njegovi saigrači mogu da naprave nešto veliko.

Ipak, da bi do kraja sezone bili konkurentni i da bi se ozbiljnije uključili u borbu za šampionski tron, izabranici norveškog stratega moraju što pre da poprave učinak na utakmicama koje igraju na “Old Trafordu”, gde su u dosadašnjih šest utakmica osvojili samo pet bodova, uz jedan trijumf, dva remija i tri poraza, s gol razlikom 3:10.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike