Potresno pismo Maradone: Dragi Gatuzo, ovo moraš da razumeš...

26.12.2020

13:59 >> 17:11

0

Autor: D. B.

Legendarni Argentinac neposredno pred smrt poslao je poruku sadašnjem treneru njegovog Napolija

Potresno pismo Maradone: Dragi Gatuzo, ovo moraš da razumeš...
Copyright Profimeda

Prošlo je više od mesec dana od kada je svet ostao bez Dijega Armanda Maradone, a iako se svima činilo da je život možda i najvećeg fudbalera svih vremena bio “otvorena knjiga”, tek sada neke strane njegove ličnosti dolaze do izražaja.

Pročitajte još

Tako je “Korijere delo Sport” pod oznakom ekskuzivno objavio pismo koje je slavni Dijego uputio sadašnjem treneru Napolija Đenaru Gatuzu.

Ne postiji dva, bez tri. Voleo bih da baš ti doneseš treću titulu mom Napoliju. Dragi Gatuzo, znaj ovo volim tvoju posvećenost, kao što sam voleo i da te gledam dok si igrao. Navijam za za tebe i želim da znaš nešto. Postoje ljudi koji su ponosni što su igrali za Barselonu, Real Madrid ili Juventus. Ja sam ponosan zbog toga što sam bio deo Napolija. Nadam se da ćeš i ti to imati priliku da kažeš jednom – stoji u pismu koje je Maradona poslao Gatuzu.

Dijego je sa Napolijem osvojio titulu u Seriji A u sezoni 1986-87 i 1989-90. i na taj način je uspeo da mali klub lansira u fudbalsku orbitu. Uz to Napolitanci su sa Dijegom u prvom planu osvojio i Kup Italije, Superkup Italije kao i Kup UEFA.

Da li se čudite što je Napoli dao ime stadionu po njemu?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike