Poslednja desetka za "umetnički dojam": Otišla je i Milka Babović

26.12.2020

11:02 >> 11:55

0

Autor: D. B.

Čuvena sportska novinarka i nekadašnja šampionka u atletici preminula je u 93. godini život od koronavirusa

Poslednja desetka za "umetnički dojam": Otišla je i Milka Babović
Copyright Prinstcreen/Youtube

Subota 26. decembar 2020. godine ostaće upisan kao dan kada je preminula Milka Babović žena zbog koje je Socijalistička federativna republika Jugoslavija zavolela umetničko klizanje.

Žena koja je plenila tokom svojih komentara sportskih događaja, nekada i sama aktivni sportista i atletičarka, preminula je u 93. godini života i to pošto se dva i po meseca borila sa koronavirusom u bolnici.

Pročitajte još

Milka je rođena u Skoplju 1928. godine. U Zagreb je stigla kada joj je bilo 20 kako bi studirala hemiju. Bila je članica atletske reprezentacije Jugoslavije, dvostruka svetska studentska šampionka na 80 metara sa prepunama, 17 puta je bila prvak Jugolsavije, 27 puta je rušila državni rekord…

Davne 1949. godine ušla je u svet sportskog novinarstva radeći za “Narodni sport”, pa Radio Zagreb uz saradnje sa “Vjesnikom”, “Slobodnom Dalmacijom”, “Oslobođenjem”… Ostaće zapamćena i kao žena koja je prvi put na TV ekrame donela jutarnje vežbanje, pa organizovala prvu modnu reviju u studiju… Kao novinar i reporter izveštavala je sa OI u Rimu i Minhenu, ZOI u Insbruku, Grenoblu i Sarajevu. Pratila je sa mnogo žara i znanja, uz prepoznatljiv način prenošenja atletiku, veslanje, gimnastiku, konjički sport, brzo klizanje…

Za sve što je ova legendarna novinarka uradila svi mogu samo da joj poslednji put daju – čistu desetku za umetnički dojam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike