Posle 16 meseci pauze Španovićeva ponovo "leti"

31.01.2021

14:28 >> 14:36

0

Autor: D. B.

Svetska i evropska šampionka u dvorani nadmetala se u skoku udalj u Diseldorfu

Posle 16 meseci pauze Španovićeva ponovo "leti"
Copyright Printscreen/sportschau.de

Posle 16 meseci Ivana Španović se takmičila na jednom atletskom mitingu. Tokom velikog atletskog spektakla u Diseldorfu, na mitingu u dvorani na kome drži i rekord, šampionka sveta i Evrope u skoku udalj, osvojila je treće mesto.

Ivana je u trećoj seriji skočila 6.61 metar što joj je u jednom momentu donosili drugo mesto, ali je na kraju morala da se zadovoljni trećom pozicijom iz Nemice Malaike Mihambo i Šveđanke Sagnije.

Španovićeva je redom skakala 6.58, pa 6.56, zatim je usledio najbolji skok danas od 6.61, pa pokušaj u kome je letela do 6.46. Peti pokušaj doneo je prestup, a u poslednjem, šestom, ostvarila je rezultat od 6.56 metara.

Pobednica Mihambo je trijumf ostvarila preskočenim daljinom od 6.74 metara (a imala je i skokove od 6.65, 6.63, 6.52 i 6.73), dok je Šveđanka uspela da Ivani rezultat nadmaši skokovima od 6.66 i 6.74 metara.

Pročitajte još

Iza Ivane ostale su Nemica Merle Homejer, Šveđanka Tilde Johanson, Amerikanka Talija Bruks, Rumunka Alina Rotaru, kao i domaća atletičarka Lea-Jasmin Rike.

Ivani je ovo uvod u pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se održati od 4. do 7. marta u Torunu, gde brani tri titule u nizu. Ukoliko bude osvojila i četvrtu biće to ostvarenje za atletske almanahe, pošto to nikome do sada nije uspelo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike