Pomoć od 1,1, budžet od 6,4 milijarde dinara: Šta će sve sportski klubovi dobiti od države

09.12.2020

12:42 >> 13:52

0

Autor: D. B.

Obezbeđena su sredstva za organizaciju velikih međunarodnih takmičenja, ali i za završetak doma za velike šampione

Pomoć od 1,1, budžet od 6,4 milijarde dinara: Šta će sve sportski klubovi dobiti od države
Copyright MN Press

Država Srbija brine o sportskim klubovima. Minisatar finansija Siniša Mali otkrio je da je obezbeđeno 1,1 milijardi dinara za podršku sportu u okviru programa za smanjenje negativnih poslednica uzrokovanih koronavirusom, koja će otići na adrese 298 klubova iz košarke, rukometa, vaterpola, ali i veslanja, tekvondoa, tenisa, karatea, džuda, kajaka…

– Svi klubovi iz prve i druge lige dobili su pomoć od 600.000 dinara do osam i po miliona dinara, u zavisnosti od toga da li imaju međunarodna takmičenja. Za najveći broj tih klubova je pomoć u visini njihovih godišnjih budžeta – rekao je Mali.

U predlogu budžeta za 2021. godinu za Ministarstvo omladine i sporta predviđeno je 6,4 milijarde dinara, a inicijalni budžet za ovu godinu bio je 5,6 milijardi dinara.

– Mi smo u ovom budžetu obezbedili ne samo novac za oko 570 nacionalnih priznanja i 400 stipendija koje preko Ministarstva dajemo na godišnjem nivou, već i za velika međunarodna takmičenja – rekao je Mali.

Kako kaže, obezbeđen je novac za Evropsko prvenstvo u odbojci za žene, kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre za košarkaše, Svetsko prvenstvo u atletici 2022. godine, Svetsko prvenstvo u veslanju 2023. godine, kao i za organizaciju više od 50 međunarodnih i nacionalnih takmičenja kao što su Školarijada, Svetsko prvenstvo u školskom sportu…

Mali je istakao i da je obezbeđen novac u iznosu većem od milijardu dinara za završetak multifunkcionalne dvorane u Beogradu. To će biti nacionalni trening centar za šest sportova – karate, tekvondo, džudo, rvanje, sportsko penjanje i streljaštvo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike