Piksi, Miloje, Savo... Tim redom

13.01.2021

12:24

0

Autor: D. P.

Bliže se dani odluke u FSS

Piksi, Miloje, Savo... Tim redom
Copyright MN Press

Fudbalski savez Srbije još par dana će čekati na ishod pregovora Dragana Stojkovića Piksija sa bivšim kineskim poslodavcima, a do tada će biti poznat i status Vladana Milojevića u Al Ahliju u Saudijskoj Arabiji.

Piksi intezivno pregovara sa gazdama Gvangdžo sitija kako bi isposlovao što manju štetu zbog prekida ugovora koji treba u poslednjoj godini trajanja da mu donese blizu šest miliona evra. Ukoliko Kinezi pokažu interes da im je stalo da smanje trošak, a da bivši njihov trener uz “otpremninu” dobije i čiste papire, u tom slučaju će Piksi postati 11. selektor “orlova”.

U suprotnom, FSS će morati da se okrene drugom rešenju. Prva alternativa je Milojević, kome ne cvetaju ruže u Arabiji. Njegov Al Ahli je poražen u poslednje dve utakmice i sada je došao do trenutka kada je od gazdi kluba dobio ultimatum – pobeda ili otkaz. Otkaz neće biti jeftin, jer tamošnji mediji spekulišu da postoji odštetni zahtev koji stoji u aneksu ugovora i na kojem je Milojević sa svojim zastupnicima insistirao tokom pregovora prošle zime. A ni pobeda neće biti jednostavan zadatak, budući da u goste dolazi Al Hilal, trenutno vodeći tim prvenstva i sigurno prvi kandidat da osvoji titulu, naročito zbog lošeg stanja u kom se nalazi domaća ekipa već duži period.

Pročitajte još

Milojević ima ugovor do juna, ali i preostale plate teške su preko milion evra, tako da srpski stručnjak nije spreman da se odrekne svog zasluženog sledovanja. Poraz bi, naravno, mogao da dovede dve strane za pregovarački sto i da dogovore fer uslove za prevremeni prekid saradnje.

Ako nijedna od dve opcije “ne upali”, aktiviraće se dogovor sa Savom Miloševićem, koji je potpredsednik FSS Marko Pantelić nedavno demantovao.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike