Paunović birao između stila Gvardiole i Simeonea, pa dao odgovor na teško pitanje

12.10.2020

13:35 >> 19:55

0

Srbin bi voleo da mu je tim u mogućnosti da igra kao ekipe Katalonca

Paunović birao između stila Gvardiole i Simeonea, pa dao odgovor na teško pitanje
Copyright MN Press

Trener meseca u engleskom Čempionšipu, srpski stručnjak Veljko Paunović, kada bi morao da bira između dva fudbalska koncepta, jedan koji predstavlja Pep Gvardiola i drugi Dijego Simeone, opredelio bi se radije za Španca. Trener Redinga misli da njegov kolega na klupi Mančester sitija stvara igru bližu njegovom fudbalskom senzibilitetu, uprkos činjenici da je Argentincem delio sobu kao igrač Atletiko Madrida.

-Gvardiolina ili Simeoneva igra? Na to je teško dati odgovor. Još nisam bio u timu sa tako jasno izraženim stilom igre, mada da sam mogao izabrao bih da bude kao kod Gvardiole. Totalni fudbal, sa mnogo mašte i bez obzira na svu lepotu, mora se pokazati želja za borbom i čvrstina, ali i rad i odlučnost koji ima Simeonev Atletiko. Igra se toliko menja i nudi mnogo alternativa, pa se i ne može uvek igrati na isti način – rekao je Paunović za Mundo Deportivo.

Mladi Srbin ističe da će cilj njegovog Redinga biti plasman u Premijer ligu i da to nije samo iluzija. Slaže se sa ocenom da Čempionšip zaslužuje šesto mesto u Evropi po kvalitetu, jer većina klubova ulazi u takmičenje sa ambicijom da se već od naredne sezone infrastrukturno i igrački nosi sa najboljima iz Premijer lige. Takva atmosfera n Ostrvu samo može biti privlačna najboljim igračima, a da li i najboljem?

-Mesi u Engleskoj… Mislim da nije nemoguće. Kao navijač sam zainteresovan da vidim Mesija u drugoj ligi kako bismo mogli da procenimo da li mu je uticaj na tim isti kao u Barseloni. Engleska je odlično mesto, ali takve stvari je teško predvideti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike