Partizanov novajlija oduševljen: Rad sa Željkom je lep, Bata nam sprema rendanje, ali za to treniramo

12.08.2021

12:11 >> 12:32

0

Aleksa Avramović je prepun utisaka

Partizanov novajlija oduševljen: Rad sa Željkom je lep, Bata nam sprema rendanje, ali za to treniramo
Copyright Aleksa Avramović, KK Partizan/Dragana Stjepanović

Aleksa Avramović je jedno od šest dosadašnjih pojačanja Partizana ovog leta. Crno-beli su pripreme počeli u ponedeljak.

Željko Obradović je tada okupio uglavnom mlade igrače, uz Aleksu Avramovića, Radeta Zagorca i Uroša Trifunovića od starosedelaca. Cilj je da se vidi da li neko iz podmlatka može da se priključi seniorima na pripremama, ali i na početku sezone.

Ipak, to ne znači da se radi malo. Trening u četvrtak trajao je tri i po sata.

– To je normalno sve u početku priprema – rekao je Avramović za klupsku televiziju.

– Normalno je da bude da bude malo teže i malo jače. Izlazimo iz dugih i napornih sezona, a imamo igrača koji su igrali za reprezentaciju. Međutim, svakako je bilo dovoljno vremena za odmor i pripremu i krenuli smo. Nedostajalo mi je da se počne.

Neki treneri rade tako da imaju dugačak trening, od tri i po-četiri sata, za razliku od uobičajena dva dnevno. Srpski reprezentativac ne pravi razliku, ističe da je važno da se samo radi.

– Ima logike i to da je bolje da odradimo sve zajedno, u cugu. Meni tako isto prija. Nisam dosad pravio razliku. Dođeš u halu pre podne, odradiš sve što treba, to je američki princip. Ali, znamo šta su pripreme, svaki put su malo naporne fizički, ne mentalno, a posle toga kreću prijateljske utakmice. Onda ide sistem sa dve utakmice nedeljno. Što više radiš na sebi, bićeš spremniji i bolji – rekao je Avramović.

Željko Obradović, KK Partizan/Dragana Stjepanović

Rad sa Željkom

Pitanje koje je svima na umu, pitanje koje se mora postavljati, iako je negde i suvišno, jeste: Kako je raditi sa Obradovićem?

– Svi znamo ko je Željko, ne treba tu… Sjajan trener i sve, najpoztivniji su mi utisci. Znao sam ranije i kad su mi pričali drugari iz reprezentacije. Kada sam im nagovestio da postoji mogućnost da pređem u Partizan, rekli su mi: “Ako te Željko zove, to je to”. Al’, stvarno je to tako. Intenzivan je, dobar trener… Šta dobar, znamo svi šta je osvojio i to je to.

Uskoro sledi put na Zlatibor za građenje fizičke forme, pravi “pakao” pod palicom kondicionog trenera Predraga “Bate” Zimonjića.

Željko Obradović i Predrag “Bata” Zimonjić, KK Partizan/Dragana Stjepanović

– Ako je tamo pakao, šta je ovo? – odgovara Avramović kroz smeh, a onda mirno nastavlja u sličnom tonu:

– Bata uzima palicu da krene “rendanje”. Ma, mi smo spremni za to, to je normalno, to je sezona. Mi smo trenirani za to. Kao što su vojnici trenirani da budu vojnici, mi smo trenirani da budemo košarkaši, to je to – rekao je Aleksa Avramović.

Pogledajte galeriju sa treninga:

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike