Partizan u ritmu Filipa Holendera prešao preko TSC

29.11.2020

17:54 >> 20:09

0

Kragujevčanin vodio crnobele golovima i asistencijama do ubedljive pobede od 0:4

Partizan u ritmu Filipa Holendera prešao preko TSC
Copyright FK Partizan

U derbiju 16. kola Superlige, fudbaleri Partizana su u Senti savladali ekipu TSC sa 0:4 (0:1), golovima Filipa Holendera u 23 i 62, Sume u 62. i Asana u 71. minutu. Igrač utakmice bio je mađarski reprezentativac, koji je brzinom, pasom, dobrom realizacijom i nesebičnom igrom vodio svoju ekipu do važne pobede u šampionatu

Ne treba tražiti manu pobedi, ali golove Partizana treba posmatrati kao zanimljivost, a možda najavu novih trendova u Superligi. Naime, crno-beli su do svojih pogodaka uglavnom dolazili iz kontranapada, jer su domaći poverovali da će otvorenom igrom i dubokim presingom na polovini crno-belih ostvariti prednost potrebnu za promenu rezultata u svoju korist.

FK Partizan

Ispalo je, ipak, da su stradali od svog oružja i to već u 23. minutu. Jedan pokušaj pritiska završio se dalekim ispucavanjem lopte Aleksandra Šćekića na suprotnu stranu, više iz želje da otkloni opasnost nego da proigra svoje najisturenije saigrače, a dogodilo se baš ovo drugo. Čitava defanzivna linija TSC bila je izbačena ovim potezom iskusnog Crnogorca, čiju je loptu u punom trku primio Filip Holender i već u drugom dodiru sa njom doneo prednost gostima – 0:1.

Osim vodećeg gola, oba tima su imali po dve lepe prilike, ali nijedna nije bila tako izgledna kao Asanova odmah na početku drugog poluvremena. Bio je to drugi izlazak Japanca pred Nenada Filipovića, ali je od svih rešenja odabrao da šutira pravo u golmana domaćih. Revanširao mu se Nenad Lukić na drugoj strani, samo što je njegov udarac tek iz drugog pokušaja zaustavio Vladimir Stojković, da bi već u sledećem napadu Partizan došao do dve košarkaške realizacije.

FK Partizan

Tek ubačen u vatru Sejduba Suma pošao je ka srcu kaznenog prostora da isprati asistenciju Holendera i da u prvom kontaktu sa loptom donese 0:2, a onda se nekoliko sekundi kasnije on našao u ulozi dodavača a mađarski reprezentativac kao realizator za 0:3. Bio je to 62. minut kada je pitanje pobednika skinuto sa dnevnog reda, jedino je bilo nepoznato koliko će još golova da primi domaći tim. Na kraju se Asano upisao u strelce, iako je to mogao da mu bude pogodak za het-trik.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike