Partizan slavio na "Karađorđu", Proleter za korak bliži ispadanju iz Superlige

29.04.2021

16:57 >> 17:00

0

Crno-beli bolji od ekipe iz Novog Sada rezultatom 1:3 (0:1)

Partizan slavio na "Karađorđu", Proleter za korak bliži ispadanju iz Superlige
Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana slavilu po drugi put ovog meseca pobedu na novosadskom “Karađorđu”, ovaj put rezultatom 1:3 (0:1), golovima dvojice Markovića, Svetozara u 18, Lazara u 76. minutu i Miloša Jojića u 90 minutu. Jedini pogodak za domaće bio je autogol Svetozara Markovića u 78. minutu.

Posle eliminacije Vojvodine u polufinalu Kupu Srbije, pao je i Proleter, a niko se neće iznenaditi ako je i ovaj poraz imao karakter eliminacionog budući da se tim iz Slane bare značajno približio zoni ispadanja iz Superlige.

Nije domaćima pomoglo ni to što se Partizan na startu utakmice pojavio sa petoricom “bonusa” (golman Aleksandar Popović, Svetozar Marković, Nemanja Jović, Lazar Pavlović.Filip Stevanović i Nikola Štulić) i ništa im nije bilo bolje kada se posle sat vremena igre ofanzivni kvartet preselio na klupu, ustupivši mesto iskusnijima: Lazaru Markoviću, Birbasu Nathu, Filipšu Holenderu i Takumi Asanu.

Od obe ekipe dobili su po gol i u oba slučaja bili su u podređenom položaju. Razlika u kvalitetu bila je očigledna i na strani crno-belih, ali je nadmoć u igri naplaćena ponovo golom iz prekida.  Miloš Jojić je centrirao, a na pravom mestu se našao štoper Marković. Posle sat vremena igre Stanojević je procenio da bi “bonusi” mogli na odmor, jer ovu šansu su mogli i kvalitetnije da iskoriste od onog što su prikazali.

MN Press

Ubrzo je Natho asistencijom otvorio drugom Markoviću priliku da duplira prednost, ali je posle svega dva minuta pobeda došla u pitanje. Totalna konfuzija odbrane Partizana završila se pokušajem Milana Miroslavljeva da savlada Popovića, da bi mu na kraju u tome pomogao Svetozar Marković autogolom iz mrtvog ugla. Svaku sumnju u zasluženu pobedu crno-belih razbili su u prvomminutu sudijske nadoknade Asano, Natho i Jojić.

Bila je to najlepša akcija na meču koju je po desnom krilu pokrenuo Japanac, ostvaljajući u trku trojicu protivničkih fudbalera. Njegov centaršut u kaznenom prostoru prihvatio je Natho, ali je umesto realizacije odlučio da asistira Jojiću koji je iz trka šutirao na prazan gol za konačnih 1:3.

PROLETER – PARTIZAN 1:2 (0:1)

Stadion: Karađorđe. Sudija: Milan Mitić. Strelci: S. Marković autogol 78 – S. Marković 18, L. Marković 76, Jojić 91.

PROLETER: Vasiljević – Milošević, Marjanović, Ilić, Kovačević – Pejić (od 66. Tomović), Joković – Knežević, Živojinović, Kojić – Ivanović (od 46. Mirosavljev).

PARTIZAN: Popović – Miljković, S. Marković, Banjak, Urošević – Šćekić, Jojić – F. Stevanović (od 59. Asano), Pavlović (od 59. Natho), Jović (od 59. L. Marković) – Štulić (od 59. Holender).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike