Partizan kreće na turneju: Da izvučemo maksimum iz onoga što imamo

26.02.2021

11:28

0

Autor: M. R.

U subotu okršaj sa Zadrom, naredne srede sa Trentom u Italiji

Partizan kreće na turneju: Da izvučemo maksimum iz onoga što imamo
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana se vraćaju u takmičarski ritam posle pauze zbog reprezentativnih “prozora”. Danas će krenuti na mini turneju, a prva destinacija je Zadar. Sa istoimenom ekipom će se sastati u subotu od 17.00 u 19. kolu ABA lige (Arena sport). Posle toga će ekipa Saše Filipovskog nastaviti put ka Italiji, gde će se u petom kolu Top 16 faze Evrokupa sastati sa Trentom (sreda 20.00).

Pročitajte još

Prethodnih dana se pričalo o povredama koje trenutno muče Partizan. Na poštedi su Veličković, Pejdž, Mika, Mozli… Pitanje je da li će bilo ko od njih moći da pomogne na nekom od ova dva važna susreta.

U narednom meču ćemo dati sve od sebe da izvučemo maksimum iz onoga što imamo. Zadar ima veliku širinu u napadu i igrače koji dobro pogađaju za tri poena – rekao je Filipovski pred polazak u Hrvatsku. – Četvorke su pokretljive i brze, tako da imaju mnogo kreatora i igrača za igru jedan na jedan. Ekipa Zadra već godinama igra široko i brzo na otvorenom terenu, uz mnogo šuteva iz kornera. Na utakmici će biti važna naša osnova igre, koliko dobro ćemo uspeti da odbranimo jedan na jedan “pik en rol”, kako ćemo puniti reket, zatvarati spoljne igrače na skoku i braniti kontranapad.

Pročitajte još

Krilo crno-belih Nemanja Dangubić je tokom pauze bio deo reprezentacije Srbije, koja je izborila plasman na Evropsko prvenstvo. Sada će pokušati to pobedničko raspoloženje da prenese i na ovaj drugi front.

Očekuje nas teška utakmica protiv Zadra koji je veoma neugodna ekipa sa kvalitetnim igračima u rosteru. Igraju dobro, pogotovo na svom terenu, tako da ćemo morati da damo svoj maksimum kako bismo došli do pobede – poručio je Dangubić.

Partizan u ABA ligi trenutno ima skor od sedam pobeda i deset poraza. Zadar je do sada zabeležio pet pobeda i devet poraza. U provom međusobnom duelu slavili su crno-beli u Beogradu – 78:63.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike