Partizan između bola i Evrope: "Trener ne može za dan da promeni karakter igrača"

08.12.2020

09:50

0

Autor: D. B.

Crno-beli košarkaši sutra igraju važan meč u Evrokupu

Partizan između bola i Evrope: "Trener ne može za dan da promeni karakter igrača"
Copyright MN Press

Pauza u Evrokupu je za Partizan gotova. Sutra uveče u dovranu Ranko Žeravica stiže turski Bahčešehir (20.30).

Biće to izuzetno značajan meč za crno-bele. Ne samo da im je potrebna pobeda kojom bi poraz u dramatičnom meču protiv Mornara u ABA ligi bio zaboravljen, već bi trijumf nad turskim timom doneo i ostvarenje prvog cilja ekipe iz Humske ove sezone. A kako stoje stvari u grupi A? Burg se već kvalifikovao, a u slučaju pobeda Huventuda i Partizana ta dva tima idu u sledeću fazu, a “povućiće” u nju i Uniks.

Pročitajte još: Da li je bilo nepravilnosti na meču Partizana protiv Mornara

Pre konkretne priče o kvalitetima sutrašnjeg rivala, trener Partizana Sašo Filipovski je pokušao da dočara kakva je atmosfera u timu posle neuspeha u Baru.

– Jasno je da poraz boli i to nas sigurno najviše. Ako čovek želi da napreduje mora da živi sa tim bolom. Sa druge strane ako previše živiš u bolu, apatiji i depresiji ne možeš da igraš dobro. Treba zaboraviti tu utakmicu, koncentrisati se maksimalno na neugodnog protinika koji nam dolazi. Mnogo mečeva su ove sezone izgubili u završnici i na poen. Imaju i par novih igrač. Recimo protiv Karšjake, koja je odlična, i izgubli su šutem za tri poena u završnici. Ne potcenjujemo ih i ne živimo u prošlosti. Dolaze rasterećeni i znamo da su opasni – objašnjava Filipovski.

Šef struke crno-belih objasnio je i kako trener može da “podigne” ekipu posle poraza u meču na jednu loptu kakav su doživeli njegovi igrači u Baru.

Da trener promeni karakter igrača za nekoliko dana – to je nemoguće. Karakter se stvara do pete godine. Tu se pokazuje šta su doneli od roditelja, a to da se menja traje godinama, a ne danima. Da bi bio vrhunski igrač moraš da budeš spreman za zaboraviš bol, da okreneš novi list i da se boriš u sledećim izazovima. To je najvažnije u psihološkoj pipremi utakmice. Spremao sam ih da zaborave, da shvate da je na kraju sezone uvek razmera pola-pola onih mečeva koje si izgubio jednim šutem i onih koje si dobio. Ovi nesrećni porazi će se kad-tad vratiti. Važno je verovati i raditi.

Pročitajte još: Kako je Partizan poražen u Baru

Što se tiče, kako bi to novinari voleli da kažu, “zdravstvenog biltena”, Filipovski je direktan, a opet bez ulaska u detalje.

– Nije najbolje. Imamo bolesti i povredice. Oni koji su tu daće sve od sebe. Borićemo se do poslednjeg – tvrdi Filipovski.

Tabela grupe A Evrokupa kaže: Burg 5-2, Huventud 5-2, Uniks 5-3, Partizan 4-3, Venecija 2-5, Bahčešehir 1-7. Parovi 9. kola su: Venecija-Huventud (8. decembar, 20.30), Uniks-Burg (9. decembar, 17), Partizan-Bahčešehir (9.decembar, 20.30).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike