Uspeh mladih odbojkašica: Pionirke se plasirale na Evropsko prvenstvo

13.03.2021

15:38 >> 15:41

0

Autor: M. R.

Vizu su overile na današnjem susretu protiv Turske - 3:1

Uspeh mladih odbojkašica: Pionirke se plasirale na Evropsko prvenstvo
Copyright Promo/ CEV

Ženska pionirska reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu 2021. godine za odbojkašice. Mlade nade su prvo overile vizu protiv Turske, a onda uspeh proslavile igrajući kolo na terenu. Izabranicama Nemanje Zekića bio je potreban samo jedan set u poslednjem meču prve runde kvalifikacija za III EP u pionirskoj konkurenciji (devojčice od 16 i manje godina), međutim nisu se tim zadovoljile, već su ovu akciju završile pobedom – 3:1 (25:23, 25:10, 18:25, 25:12).

Pročitajte još

Srbija je na ovom turniru ostvarila četiri trijumfa, uz samo jedan izgubljen set u poslednjem meču protiv Turkinja. Najbolja na današnjem susretu bila je Ana Mihajlović sa 16 poena, a pratila je Sonja Danilović sa 15. Dvocifrena je bila i Jovana Antić sa 11 poena.

Osetilo se rasterećenje kada smo osvojili prvi set, kada su devojke shvatile da smo ostvarili plasman na EP – rekao je posle susreta selektor Nemanja Zekić. – Onda je igra bila drugačija. Uvek kada je rezultat meča bitan, onda nema prevelike lepote u igri, jer se često stegne ruka zbog značaja i straha od greške. Devojke su pokazale da imaju srca da budu na visini zadatka kad treba i čestitam im na tom karakteru koji su ponovo pokazale. 

Organizatori Evropskog prvenstva biće Mađarska i Slovačka od 10. do 18. jula.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike