Srpkinja na krovu Evrope: Naša karatiskinja najbolja na EP

22.05.2021

13:36 >> 14:39

0

Autor: M. R.

Jovana Preković u finalu pobedila Ukrajinku Anitu Seroginu

Srpkinja na krovu Evrope: Naša karatiskinja najbolja na EP
Copyright Profimedia

Srpska karatiskinja Jovana Preković osvojila je titulu šampione Evrope, pošto je danas u finalu kategorije do 61 kilograma pobedila protivnicu iz Ukrajine Anitu Seroginu.

Pročitajte još

– Prezadovoljna sam i veoma srećna što sam zablistala kada je bilo najpotrebnije, pa se tako danas u Poreču slušala naša himna. Idemo dalje, Roksandina i moja sledeća stanica je Tokio, gde ćemo na Olimpijskim igrama dati sve, ali baš sve od sebe da još jednom obradujem naciju – rekla je posle finala Jovana Preković, a prenosi Žurnal.

I njen trener Roksanda Atanasov je blistala od sreće:

– Nemam šta da dodam, u poslednjih mesec dana osvojile smo zlatne medalje na dve Premijer lige i sada na prvenstvu Evrope. Idemo pravim putem i od sada sve naše misli su usmerene ka Tokiju. Nema vremena za slavlja i euforiju, idemo u našu salu u naš Aranđelovac da još više treniramo i da u Tokiju pokažemo ko smo. Hvala svima na podršci, danas je sa nama bio i Ministar sporta Vanja Udovičić, koji nam je mnogo pomagao tokom čitavog kvalifikacionog ciklusa, koji traje tri godine. Hvala Olimpijskom komitetu Srbije, Opštini Aranđelovac, Kompaniji Pestan i naravno Karate federaciji Srbije – poručila je Atanasov.

Prekovićevoj je ovo treća medalja na šampionatima Evrope, druga zlatna.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike