Srbijo, nema razloga da brineš za vaterpolo budućnost: Mladi "delfini" preko Hrvata do polufinala SP

03.09.2021

15:47 >> 17:27

0

Autor: Adam Štulić

Srpski vaterpolisti slavili 12:10

Srbijo, nema razloga da brineš za vaterpolo budućnost: Mladi "delfini" preko Hrvata do polufinala SP
Copyright Stefan Branković foto: MN Press

Srbijo, nema razloga da brineš za vaterpolo budućnost. Filipović i društvo imaće dostojne naslednike, koji su, po uzoru na legendarne starije kolege, izborili plasman u polufinale SP, savladavši velikog rivala Hrvatsku 12:10 (3:1, 3:5, 3:2, 3:2).

Na šampionatu koji se održava u Pragu, juniori Srbije, predvođeni selektorom Urošem Stevanovićem, sigurnom igrom stigli su na dva koraka do najsjajnijeg odličja, a na prvom ih čeka bolji iz duela u kojem se sastaju Grčka i Mađarska.

Najbolje mlade vaterpolisti Srbije do velike pobede predvodili su sjajni golman Vladimir Mašović (15 odbrana) i Vasilije Martinović (četiri gola), ali značajan doprinos su dali i ostali “delfini”, koji su već u prvoj deonici stekli, za ovaj nivo, osetnu prednost.

Ipak, Hrvati se nisu predavali, vezali su četiri gola i napravili potpuni preokret (5:3), ali su Radulović i Milojević “povukli ručnu”, obezbedili Srbiji egal na kraju prvog poluvremena, da bi posle izjednačene treće deonice, “delfini” golovima Milojevića, Martinovića i Radulovića pobegli na nedostižnih 12:8.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike