Loše veče za selektora i odbojkašice iz Srbije

03.03.2021

21:27 >> 21:59

0

Autor: M. R.

Novara i Koneljano u polufinalu, Skandiči i Fenerbahče završili takmičenje u LŠ

Loše veče za selektora i odbojkašice iz Srbije
Copyright Promo/ CEV

Odigrana su prva dva revanš meča četvrtfinala CEV Lige šampiona, u kojima Srpkinje nisu dobro prošle. Ekipa Fenerbahčea, koju sa klupe predvodi selektor Zoran Terzić, a igraju Bianka Buša i Brankica Mihajlović, poražena je i drugi put od Novare – 3:1, dok je italijanski Skandiči, čiji dres nosi Mina Popović, ponovo izgubio od moćnog Koneljana – 3:0.

To bi značilo da Koneljano i Novara nastavljaju takmičenje u polufinalu, a za Fener i Skandiči je ovosezonska evropska priča završena u četvrtfinalu.

Pročitajte još

Novara je bila prilično ubedljiva protiv Fenera i pored toga što je izgubila jedan set. Rezultat u dobijenim delovima igra pokazuje odnos snaga na terenu – 25:16, 25:18, 16:25, 25:11. Za pobednički sastav najviše poena postigla je Belgijanka Brit Herborts – 11. U poraženoj ekipi jedina dvocifrena je bila Melisa Vargas sa 17 poena. Bianka Buša je postigla samo jedan, a Brankica Mihajlović šest.

Koneljano je ostao neporažen ove sezone, jer za neuspeh ne znaju ni u prvenstvu Italije ni u Ligi šampiona. Večeras su bili bolji od Skandičija – 25:20, 25:17, 25:20, a predvodila ih je glavna uzdanica Paola Egonu sa 16 poena. Pratila je Kimberli Hil sa 13. U poraženom sastavu najbolja je bila Magdalena Stižjak sa 13 poena, a srpska reprezentativka Mina Popović je postigla pet.

U četvrtak će se odigrati preostala dva susreta. Ezačibaši (Tijana Bošković, Slađana Mirković) dočekuje Busto (Jovana Stevanović), i pokušaće da se revanšira za poraz u prvom okršaju – 3:1. Vakifbanka (Maja Ognjenović, Milena Rašić) će imati priliku da overi prolaz u polufinale, jer je ubedljivo dobila prvu utakmicu protiv Hemika iz Poljske (Jovana Brakočević Kancijan) – 3:0.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike