Iranac uzeo srpsko državljanstvo i doneo evropsko zlato: Za sve je zaslužna Tanja

10.12.2020

23:16 >> 23:27

0

Autor: N. St.

Dve medalje u Sarajevu za naše predstavnike

Iranac uzeo srpsko državljanstvo i doneo evropsko zlato: Za sve je zaslužna Tanja
Copyright Promo//Twitter/OKS

Zlatnu medalju za Srbiju na Evropskom prvenstvu u tekvondou osvojio je Mahdi Hodabahši. Ako vas je ova rečenica zbunila, ne brinite, uskoro stiže pojašnjenje cele situacije.

Mahdi je čovek koji je Iranu donosio odličja do sad, ali je odlučio da uzme srpsko državljanstvo i da se bori pod našom zastavom. Zašto? Razlog je nekadašnja srpska tekvondistkinja Tanja Tanacković.

Pročitajte još: Tijana Bogdanović: Odlaganje nas je sve šokiralo

Njih dvoje su vezu krunisali brakom i zbog nje je Mahdi odlučio da promeni reprezentaciju i da donese radost Srbiji. Nije jedini naš predstavnik koji se radovao na šampionatu Evrope u Sarajevu.

Hodabahši je zlato doneo u kategoriji preko 80 kilograma, dok je u kategoriji do 58 kilograma srebrnu medalju doneo Novak Stanić.

– Posle 22 godine himna i zastava Srbije su na evropskom tronu tekvondoa u muškoj seniorskoj konkurenciji i od srca čestitam sjajnom Mahdiju Hodabahšiju i Novaku Staniću na osvojenoj zlatnoj i srebrnoj medalji. Hvala vam šampioni za ovaj veliki povratak Srbije i na evropski tron u tekvondu u muškoj konkurenciji, siguran sam da je ovo početak sjajnog pobedničkog niza i da ćete nas još mnogo puta obradovati! – navodi se u čestitki ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike