Iranac, šampion sveta, igra u Nišu, a za 24sedam poručuje: Odbojka mi teče kao krv kroz vene

07.11.2020

06:34 >> 16:33

0

Korektor Bardia Sadat ima 18 godina, a jedan je od najboljih igrača u našoj Superligi

Iranac, šampion sveta, igra u Nišu, a za 24sedam poručuje: Odbojka mi teče kao krv kroz vene
Copyright FIVB

Najmlađi odbojkaš ikada iz Irana koji je odlučio da ode da se razvija van granica svoje zemlje ovog leta je stigao u Srbiju. Korektor Bardia Sadat je u avgustu ove godine postao punoletan, a već može da se pohvali titulom svetskog šampiona. On je 2019. u Bahreinu bio član selekcije Irana (do 21 godine) koja se na SP popela na najviši stepenik pobedničkog postolja. Ove sezone je veliki talenat pokazao u dresu Niša. Po svim statističkim parametrima je u samom vrhu, a njegove partije su dovele ekipu do trenutno treće pozicije na tabeli prvenstva Srbije.

Klub je kontaktirao mog menadžera i on mi je preneo da nestrpljivo čekaju moj dolazak. Razmišljao sam malo, posavetovao se i na kraju odlučio da ove sezone igram u Nišu – pojasnio je Bardia Sadat u ragovoru za 24sedam kako je došlo do saradnje. – Ovo je dobro mesto posebno za mlade igrače koji žele da se bave odbojkom. Došao sam da stičem iskustvo, koja će dovesti do mog napretka.

Pročitajte još: Strane ekipe odustaju od evropskih takmičenja: Naši prolaze dalje

Nije baš sve idealno za mladog Iranca, ali on se ne žali.

– Mogu da kažem da je dobro i prihvatljivo. Naš tim ima velike mogućnosti, verujem da ćemo posle svakog meča biti sve bolji i da će i rezultati biti bolji.

View this post on Instagram

🏐🎯

A post shared by -B A R D I A _ S A A D A T👔 (@bardia_saadat.6) on Nov 12, 2019 at 8:37am PST

Ima tek 18 godina i nalazi se daleko od porodice, ali kaže da je na takav profesionalan život navikao odavno.

Kada sam se pridružio mlađim selekcijama reprezentacije Irana otišao sam iz mog rodnog grada Urmije u Teheran, pa sam osetio kako je to živeti samostalno. Posle sam menjao klubove u Premijer ligi Irana i potpuno se upoznao sa takvim životom, tako da nemam problem što sam ovde sam. Moja porodica je u Iranu i niko od njih nije dolazio.

Sadat se ovde susreće sa nekim potpuno drugačijim svetom, u odnosu na onaj koji je ostavio kod kuće.

– Život u Iranu i Srbiji se mnogo razlikuje jer su to dve drugačije kulture. Ovo je sasvim novo iskustvo za mene i kako vreme bude odmicalo, sve ću više biti upoznat sa srpskom kulturom. Srbija je lepa zemlja, sa toplim i otvorenim narodnom. Srećan sam što sam ovde.

Ljubav prema odbojci je ogromna u njegovom rodnom gradu.

Tamo ljudi žive za ovaj sport, mislim da im teče venama kao krv. Odbojka je i mene zanimala odmalena i zato sam i krenuo da je treniram. Iran poseduje jake mlađe selekcije, a među seniorima ima mnogo vrhunskih igrača. Jedan su od timova koji je obezbedio plasman na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Bardia se nalazi tek na početku profesionalnog puta. Već mu prognoziraju vrhunsku karijeru, zbog svega što je do sada pokazao…

– Ja nemam snove, ali imamo mnogo ciljeva koje želim da ostvarim. Na prvom mestu su pobede sa mojom reprezentacijom. A kad je klupska karijera u pitanju želim da igram u najboljim svetskim timovima – zaključio je mladi talenat Bardia Sadat koji u Nišu postavlja temelje za velike stvari.

Pročitajte još: Aleksandar Gmitrović za 24sedam posle 39 poena na samo jednom meču

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike