Filipović nakon trećeg priznanja ističe da pripada ekipi: Da nije bilo ovih momaka i Savića...

19.12.2021

11:52

0

Filip Filipović je laureat preuzeo na Gala večeri Svetske plivačke federacije u Abu Dabiju

Filipović nakon trećeg priznanja ističe da pripada ekipi: Da nije bilo ovih momaka i Savića...
20210725ivVaterpolo05 - Copyright MN Press

Srpski vaterpolista Filip Filipović proglašen je najboljim na planeti.

Laureat je bio 2011. i 2014. godine, a ovog puta, isto mu je uručeno na Gala večeri Svetske plivačke federacije u Abu Dabiju.

- Smatram s obzirom na kraj reprezentativne karijere da bi to bilo to što se tiče nagrada od strane FINA i kao što sam rekao mogu samo da budem zahvalan Bogu što sam se rodio u generaciji ovih momaka i što zaista treba da im budem zahvalan do kraja života - kazao je Filip za Novosti.

Sada već bivši kapiten delfina, ipak ističe da i ovo, kao i sva prethodna priznanja, pripadaju timu.

- Ja sam samo jedan koga je ekipa u jednom trenutku izdvojila i eto došao sam do izražaja. Ali to je samo plod timskog duha i zalaganja i odricanja i svega onoga što smo prošli da bi se na kraju ovako završila godina. Na bolji način nisam mogao da zamislim kraj reprezentativne karijere i zato imam potrebu da zahvalim pre svega njima i treneru Dejanu Saviću i svim ljudima koji su bili tu svih ovih godina - istakao je Filipović, koji je u Tokiju bio MVP olimpijskog turnira, nakon čega se povukao iz nacionalnog sastava, a potom dodao:

- Iskreno, jesam jedan od predvodnika ove generacije i to svi znamo. Samo, da nije bilo ovih momaka, od najmlađeg do najstarijeg, sigurno da ništa od ovih priznanja ne bih ni dobio, a ne bismo ni osvajali trofeje. S obzirom na timsku igru koju vaterpolo predstavlja ne mogu da se ne osvrnem na saigrače, kojima najveći deo ovog priznanja pripada.

Na kraju, kratko se osvrnuo i na drugo olimpisko zlato.

- To je jako teško u bilo kom sportu, ali kada odrastate zajedno, kada kroz detinjstvo delite i loše i dobre stvari, kada živite u dosta da kažem u surovim okolnostima, onda znate da cenite neke stvari i lična sujeta ne dolazi na videlo. Jednostavno, mi smo od najmlađih generacija do seniorske selekcije odrasli zajedno i vukli jedne druge i na kraju se ispostavilo da je ovo prava simbioza, šest, sedam, deset različitih igrača, ponajviše asova. Da je teško, teško je verovatno. Da nije bilo Dejana Savića i ostalih trenera teško da bismo mi mogli da funkcionišemo ovako i osvojimo sve što se može. U tome je njihov kvalitet i veći, ne samo kao trenera, već kao pedagoga i vrsnih stručnjaka - objasnio je Filipović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike