Srpski strelci sjajni u Osijeku! Arunovićeva i Mikec najbolji na „Božićnom kupu“!

18.12.2021

21:09

0

Autor: 24sedam

Srbi su osvojili devet medalja

Srpski strelci sjajni u Osijeku! Arunovićeva i Mikec najbolji na „Božićnom kupu“!
Srpskistrelci-pistolj - Copyright Promo/Streljački savez Srbije

Serija decembarskih turnira vazdušnim oružjem nastavljena je ovog vikenda u Osijeku.

U gradu na Dravi u petak i subotu je održan “Božićni kup”, koji je okupio strelce iz 11 zemalja, među njima i veliki broj takmičara iz Srbije, koji su osvojili devet medalja, od toga dve zlatne, jednu srebrnu i šest bronzanih.

Naši seniori su dominirali u takmičenjima pištoljem. Damir Mikec (Policajac) je ubedljivo trijumfovao u muškoj konkurenciji sa 243,5 krugova, a na pobedničko postolje popeo se i Duško Petrov (Kikinda), koji je osvojio srebro. Zorana Arunović (Olimpik 011) je pogodila 243,2 kruga za prvo mesto u konkurenciji seniorki.

Marija Malić (Jedinstvo Stara Pazova) je bila treća seniorka puškom.

Blizu medalja bili su i Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović, koji su zauzeli četvrta mesta u finalima puškom, a među osam najboljih u seniorskoj konkurenciji plasiralo se još četvoro srpskih strelaca.

Što se juniora tiče, srpski talenti su „pogodili“ četiri bronzane medalje. Do trećeg mesta u nadmetanju juniora puškom došao je Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813), a istim oružjem bronzu u takmičenju omladinki izborila je Anja Knežević (Novi Beograd-Ušće). Njihovi klupski drugovi su došli do bronzanih medalja u junorskim takmičenjima pištoljem - Novobeograđanka Jovana Todorović i Pančevac Marko Ninković.

Prvog dana turnira održano je takmičenje miks parova. Mešoviti par pištoljem srpskih juniora pištoljem Jovana Todorović (Novi Beograd Ušće)/Dušan Bojić (Smederevo) je osvojio bronzu u apsolutnoj konkurenciji.

U nedelju će na istom strelištu biti održana „Velika nagrada Osijeka“, na kojoj će svi strelci gađati u apsolutnoj konkurenciji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike