Cirkus u najbržem cirkusu: Mercedes nakon odbijene žalbe, najavio novu!

12.12.2021

22:28

0

Ekipa Mercedesa ne miri se sa današnjim porazom

Cirkus u najbržem cirkusu: Mercedes nakon odbijene žalbe, najavio novu!
Tan2021-12-12_16656375_0 - Copyright Tanjug/AP

Danas je okončan šampionat Formule 1 za ovu sezonu, a pobedom na tci za Veliku nagradu Abu Dabija, Maks Ferstapen je trijumfovao i u šampionatu.

Međutim,Mercedes se ne miri sa porazom, te su nakon prve odbijene žalbe, naveli da prirpemaju novu.

Naime, Mercedes namerava da se žali nakon štu su stjuarti Međunarodne automobilske federacije (FIA) odbili žalbe u vezi sa navodnim kršenjem pravila tokom današnje trke.

Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio je prvu šampionsku titulu tako što je u poslednjem krugu kontroverzne trke u Abu Dabiju, poslednje u sezoni, pretekao Luisa Hamiltona iz Mercedesa.

Mercedes je večeras poslao obaveštenje o nameri da se žali na odluku koja se odnosi na ponovno pokretanje trke na početku poslednjeg kruga. Ekipa se neće žaliti na odbijanje žalbe u vezi sa tim da je Ferstapen u pretekao Hamiltona dok je vozilo bezbednosti bilo na stazi, prenose inostrani mediji.

Osmostruki uzastopni šampion u konkurenciji konstruktora naveo je da direktor trka Majkl Masi nije na pravi način primenio pravila i tražio je da se rezultati trke promene.

Stjuarti su naveli da druga pravila daju moć Masiju da odlučuje, što je on i uradio. Oni su obe žalbe Mercedesa odbacili pa je ferstapen i zvanično šampion.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike