Odlazak neponovljivog Bambija: Stvarao je šampione i davao imena voćkama po njima

17.11.2020

21:30

0

Autor: D. B.

Čuveni trener Aleksandar Obradović preminuo je u 85. godini

Odlazak neponovljivog Bambija: Stvarao je šampione i davao imena voćkama po njima
Copyright MN Press

Svet atletike više neće biti isti. Jutros, u 85. godini života, premimuo je legendarni trener Aleksandar Obradović Bambi.

Tokom svog višedecenijskog rada stvorio je i radio sa 29 reprezentativaca i 16 državnih rekordera.

– Odlazak čoveka nesebičanog u deljenju svog znanja, životnog pedagoga i trenera koga je ceo atletski svet obožavao ostavlja prazninu u našim srcima. Za rad u atletici dobio je najviša društvena priznanja-Majsku nagradu Republike Srbije, Oktobarsku nagradu Beograda, Povelju i Zlatnu značku Sportskog društva Crvena zvezda i nagradu za životno delo – navodi se na sajtu Sportskog društva Crvena zvezda.

Bambi je bio inženjer agronomije i radni vek od 1962.godine proveo je u PKB-u na poslovima upravnika plantaže, rukovodioca proizvodnje i tehničkog direktora.

– Novim voćkama koje je proizvodio davao je imena po atletičarkama koje je trenirao. Tako su i nastale čuvene sorte breskva „Goca“, po Gordani Čotrić, pa nektarina „Marina“, po Marini Dedić, breskva „Nina“ po Nini Ivanišević, jabuka „Saška“ po Aleksandri Gačević, breskva „Lucija“ po Luciji Pajić. Tako je Bambi na jedinstven način spojio svoje dve najveće ljubavi-atletiku i agronomiju, dajući svojevrstan novi život svojim najboljim atletičarkama – otkrili su ljudi iz Crvene zvezde u emotivnom tekstu objavljenom na oficijelnom sajtu Sportskog društva.

Sahrana Bambija biće obavljenja u petak i to isključivo u krugu porodice, a nažalost zbog situacije sa koronavirusom komemoracija neće biti održana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike