Rukometno uživanje na TV Arena sport: Za dva meseca više od 100 prenosa

30.11.2021

21:05

0

Sutra počinje Svetsko prvenstvo za rukometašice, a u januaru evropski šampionat u muškoj konkurenciji

Rukometno uživanje na TV Arena sport: Za dva meseca više od 100 prenosa
pjimage (2)_2 - Copyright MN Press

Španski gradovi Кasteljon, Lirija, Torevijeha i Granoljers biće narednih 20 dana prestonica svetskog rukometa. I to onog ženskog, jer počinje 25. svetsko prvenstvo za rukometašice i to prvi put u novom formatu od 32 reprezentacije, među kojima se nalazi i selekcija Srbije predvođena selektorom Urošem Bregarom.

TV Arena sport uživo će prenositi mečeve sa Iberijskog poluostrva, a komentatorski dvojac najveće sportske televizije u ovom delu Evrope, u sastavu Sreten Rašković i Stevan Stevanović, otkriva šta nas sve očekuje u naredne tri nedelje.

- Ne meslim da će se povećanjem broja reprezentacija podići i kvalitet rukometa, ali svakako da će biti dobrih uakmica. Prvi favorit za osvajanje zlata je selekcija Norveške, a tu su još skandinavske selekcije, Rusija i Francuska kao aktuelni olimpijski šampion. Treba biti realan i reći da podmlađena reprezentacija Srbije nije u krugu ekipa koje bi mogle da se bore za visok plasman, ali bi odlazak u drugi krug bio uspeh - kaže Stevanović.

Najbolje srpske igračice se nalaze u grupi B, gde ih očekuju mečevi protiv selekcija Poljske (3. decembar), Kameruna (5. decembar) i Rusije (7. decembar), pa se i Sreten Rašković slaže da bi "izlazak iz grupe" trebalo smatrati kao ispunjen cilj.

- Devojke su ostvarile pobedu u dve utamice protiv Severne Makedonije, što je veoma dobro za podizanje samopouzdanja, mada rezultat nije bio u prvom planu već je selektor Uroš Bregar želeo da pruži šansu svim igračicama. Na ovom takmičenju neće biti Dragane Cvijić, Andree Lekić, Katarine Krpež Šlezak, Sanje Radosavljević, Jelene Lavko i Željke Nikolić, mnogo je mladih igračica, pa je nezahvalno prognozirati krajnje domete, ali mislim da bi trebalo da pobedimo Kamerun, a da će se protiv Poljske igrati na jednu loptu - ističe Rašković.

Iako je Svetsko prvenstvo za rukometašice u prvom planu, rukometni sektor TV Arena sport se priprema i za Evropsko prvenstvo za rukometaše u Mađarskoj.

- Pred nama su dva meseca u kojima ćemo na TV Arena sport imati više od 100 direktnih prenosa rukometnih mečeva. Recimo samo od srede 1. decembra, do nedelje 5. decembra će biti prenošeno više od 20 utakmica. Neće tu biti samo dueli Svetskog prvenstva za rukometašice već i muški klupski rukomet, a u januaru nas očekuje Evropsko prvestvo za ruometaše u Mađarskoj, gde ćemo Steva i ja izveštavati sa lice mesta. Zajendo sa nama prenose će raditi naše kolege Vojin Menković i Uroš Samardžić i siguran sam da će gledaoci uživati u zanimljivom programu i ekskluzivnom materijalu - kaže Rašković i dodaje:

- Već u petak od 19.30 nas očekuje prva specijalna emisija posvećena utakmici Srbije, kad će gost u studio TV Arena sport biti nekadašnja reprezentativka Tanja Medved, a biće emitovan i razgovor sa povređenom Sanjom Radosavljević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike