SP u boksu: Velika pobeda Magomedova protiv osvajača bronze na OI u Tokiju

29.10.2021

14:54

0

Reprezentativci Srbije polovični u „dnevnom terminu“

SP u boksu: Velika pobeda Magomedova protiv osvajača bronze na OI u Tokiju
0MET0005 - Copyright MN Press

Srpski bokserski reprezentativac Sadam Magomedov ostvario je i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Beogradu, u kategoriji do 92 kg, pošto je savladao Brazilca Abnera Teikšeiru Da Silvu, odlukom sudija 4:1.

Srčano se borio Magomedov od starta do kraja. Stameni Brazilac, bronzani na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju, sa kontra gardom uzvraćao je kad god je mogao, mada je nečistim udarcem rasekao arkadu srpskom bokseru, koji je sa nekoliko dobrih udaraca u drugoj rundi čak i udrmao rivala, ali nije uspeo da ga pošalje na pod.

Međutim, na 30 sekundi pre kraja aperkatom i krošeima zadao je Magomedov par dobrih udaraca pa je Brazilcu moralo da se broji što je možda i bilo presudno za pobedu 4:1. U osmini finala Mogamedov će boksovati protiv iskusnog Džemala Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine koji je pobedio mlađanog Litvanca Simonasa Urbonavičijusa 5:0.

Prethodno, Tamir Galanov u kategoriji do 54 kg, poražen je od Uzbekistanca Šakobidina Zoirova 5:0.

Hrabro je krenuo Galanov protiv favorita, nešto višeg rivala koji je levoruk i ima duže ruke. Bila je fajterska izmena udaraca a prvu rundu su sudije odbodovale 3:2 za Zoirova.

Uzbekistanac je bolje boksovao u prvom delu druge runde, pogađao je boksera koji nosi dres Sbije, pa je dobio ovaj deo i sa značajnom prednošću ušao u poslednja tri minuta, u kojima je Galanov napadao, ali u jakom ritmu nije uspeo da nadoknadi prednost rivala.

Večeras nastupaju Semiz Aličić (60 kg) protiv predstavnika Laosa Valtera Upatana i Džejlan Toskić (71 kg) protiv ruskog boksera Vadima Musajeva.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike