Moćan Novi Beograd: Vrhunski srpski derbi na otvaranju Lige šampiona

26.10.2021

18:58

0

Autor: A. S.

U prvom kolu takmičenja Novi Beograd je savladao Radnički sa 16:10

Moćan Novi Beograd: Vrhunski srpski derbi na otvaranju Lige šampiona
20211016npVujasinovic11 - Copyright MN Press

Na startu vaterpolo Lige šampiona, u prvom kolu igran je derbi dve srpske ekipe na 11. aprilu, a u duelu Novog Beograda i kragujevačkog Radničkog slavila je domaća ekipa sa (3:3, 4:3, 5:0,4:4).

U uvodnim minutima, domaćin je bio konkretniji u napadu, ali je na golu Radničkog, sjajnim odbranama susret otvorio Dobožanov. Nakon dve odbrane Radničkog, usledio je i pogodak sa desnog krila, a precizan je bio mladi Branković. Napad sa igračem više iskoristio je Ćuk, te sa pozicije srednjeg beka, nakon finte udvostručio prednost. Sa druge strane, ekipa Vladimira Vujasinovića, uzvratila je takođe prilikom brojčane prednosti u vodi, a Strahinja Rašović je iskoristio asistenciju sa dijagonale. Prekid serije Novog Beograda, nije uzdrmao Kragujevčane, već su iz kontre, preko Radulovića vratili +2.

Solo akcijom, stariji od braće Rašović, uspeo je da nadmudri još jednom Dobožanova. Rašović je u nastavku prve deonice pokazao da je sjajno pojačanje za tim sa 11. aprila, te je odbijenu loptu smestio iza leđa nekadašnjeg saigrača. 
U poslednjem minutu prve deonice, prikazan je vrhunski vaterpolo. Kontra, odbrana i stativa, sve u dva napada, ali na kraju bez pogotka, 3:3.

Već u prvom napadu nastavka, Jakšić je pogodio za preokret Novog Beograda, a Radnički je imao sreće u svom posedu, te su nakon pogođene stative, stigli do odbijene lopte i izjednačenja, 4:4. Igrao je Radnički na centra u napadu kada su se domaćini branili bez Vlahopulosa, a Toholj je vratio +1. 

Igrao je Novi Beograd na raspoloženog Rašovića, koji je četvrtim pogotkom  večeras doneo novi egal. Mandić je prvi pogodak postigao tek sredinom drugog kvartala i to sa penala. Matirali su Novobeograđani odbranu Radničkog, nakon prekršaja, Perković je stigao do lopte i prosledio je u mrežu odličnog Dobožanova. Imao je Radnički u narednom napadu čak dva igrača više, pa je Vrlić sa centarske pozicije smanjio zaostatak, da bi ubrzo Kragujevčani i izjednačili, 7:7. Na 40 sekundi do poluvremena, sa dva igrača više, domaćini su preko Gogova stekli 8:7. 

Gde su domaćini stali u prvom delu, tako su i nastavili nakon pauze. Sa krila, zasijala je levica 

Šušijašvilija. Isti igrač je malo kasnije bio precizan i nakon asistencije Vlahopulosa, 10:7.
Kako je duel odmicao, organizacija Radničkog je popustila. Nisu iskoristili ni dva igrača više, a potom je usledila i odbrana mladog Pedra. Novi Beograd je nametnuo svoj ritam, potpuno su kontrolisali dešavanja u vodi, pa su lagano stigli i do četiri gola prednosti, preko Mandića.

Lucidnim potezima Kragujevčani su pokušavali da se do kraja trećeg kvartala vrate rezultatski u igru, ali je odbrana Novog Beograda bila na visokom nivou. Iz dobre odbrane, stigao je i pogodak Jakšića za 12:7. 

U prvom minutu poslednje četvrtine, viđen je po jedan pogodak na obe strane, a Jakšićev će se sigurno naći na raznim špicama pravih majstorija. Snažnim šutem Ćuka, koji je bio odlično čuvan tokom druge i treće deonice, Radnički je smanjio zaostatak, a usledile su i dve vrhunske odbrae Dobožanova. Ali, nakon još jednog isključenja, Jakšić je postigao svoj četvrti gol, 14:9. Mogao je Radnički da završnicu učini itekako interesantom, ali je Ćuk pogodio okvir gola. 

Sa druge strane, Jakšić je kaznio promašaje rivala, 15:10. U poslednjim sekundama, u listu strelaca upisao se i Vlahopulos, pa je Novi Beograd slavio sa 16:10.

Golove za Novi Beograd, postigli su: Nikola Jakšić pet, Strahinja Rašović četiri, Dušan Mandić, Nika Šušiašvili i Draško Gogov po dva, Miroslav Perković i Angelos Vlahopulos po jedan.

Golove za Radnički, postigli su: Miloš Ćuk, Stefan Branković, Marko Radulović i Josip Vrlić po dva, Nebojša Toholj i Nemanja Stanojević po jedan.

U narednom kolu Novi Beograd igra protiv Olimpijakosa, dok je protivnik Radničkog ekipa Ferencvaroša.

Bonus video:


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike