Beograd je prestonica boksa, ceo svet gleda u Srbiju: Prvi čovek AIBA oduševljen pripremama

02.10.2021

19:43

0

Autor: 24sedam

Dolaze bokseri iz više od 100 zemalja, ogroman nagradni fond

Beograd je prestonica boksa, ceo svet gleda u Srbiju: Prvi čovek AIBA oduševljen pripremama
Copyright Umar Kremlev foto: Promo/TV Arena sport

Srbija se sprema za veliki sportski spektakl, Svetsko prvenstvo u boksu, zbog čega je ove godine prestonica tog sporta u svetu.

Predsednik Međunarodne amaterske bokserske federacije (AIBA) Umar Kremljov doputovao je u Beograd i rekao da čitav svet očekuje praznik boksa i da se svi aktivno pripremaju za njega.

- Drago mi je što sam u Srbiji i pozdravljam srpski narod, s obzirom da je Srbija ove godine postala prestonica svetskog boksa. Čitav svet očekuje ovaj praznik boksa i svi se aktivno pripremamo za to - rekao je Kremljov novinarima u Beogradu.

Kremljov je bio gost Beograda, gde je prisustvovao sednici lokalnog organizacionog komiteta za organizaciju Svetskog prvenstva, koje će se održati u Beogradu od 24. oktobra do 4. novembra.

- Doputovao sam ovde za vikend, pripreme su veoma aktivne. Došao sam da rešim pitanja koja moram da usaglasim i mislim da će to doprineti da se SP održi na najvišem nivou.

Prvi čovek AIBA rekao je da zadovoljan kako teku pripreme za predstojeći događaj.

- Sve je na vrlo visokom nivou, pre svega podrška Vlade i organizacionog komiteta. Ja sam ovde da bismo dodatno preuzeli mere za ubrzavanje priprema, pošto ima segmenata u kojima se kasni, ali sam zaista zadovoljan. Ubrzaćemo pripreme i sve će biti na visokom nivou. Pored bokserskih šampiona, ovde će biti i zvezde iz oblasti filma i ostalih sfera i verujem da će ih u Srbiji dočekati na pravom nivou - rekao je Kremljov.

On je dodao da bi oko 100 država trebalo da uzme učešće na SP, ali i da se zbog situacije sa koronavirusom razgovara sa državama kako bi se stvorili uslovi za njihov dolazak.

Takođe, otkrio je da će nagradni fond za boksere biti veći od dva miliona evra, što će biti dodatni motiv borcima da budu na vrhunskom nivou.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike