Ispunjen najveći uslov da Srbin sedne na klupu Poljske! Igrači su novog predsednika pitali samo jedno: Da li je Grbić selektor?

29.09.2021 | 16:46

Autor: A. Š.

Sebastijan Sviderski na čelu poljske odbojke

Copyright MN Press

Najveći uslov da Nikola Grbić sedne na klupu Poljske je ispunjen. Novi predsednik tamnošnjeg odbojkaškog saveza postao je Sebastijan Sviderski, koji je u utorak preuzeo dužnost i već se bacio na najveći posao – izbor selektora muške i ženske seniorske selekcije.

Poljski mediji su prethodnih dana pisali da je jedan od najboljih tehničara svih vremena među glavnim kandidatima za selektora Poljaka, a pošto je Sviderski preuzeo čelnu funkciju u nacionalnom savezu, Srbinu su značajno porasle šanse da se vrati u reprezentativnu odbojku.

Grbić i Sviderski sjajno su sarađivali u poljskoj Zaksi, koju su doveli do evropskog trona, a sada bi u tandemu mogli da jure najveća dostignuća i na nacionalnom nivou.

- Povezani smo, ali ne bih bio mudar da o tome govorim javno. Sa Nikolom smo mnogo dobili, vredno je radio i uspeo je da izgradi sjajan tim ljudi – rekao je Sviderski.

Olakšavajuća okolnost za Poljake je i to što Grbić ne bi imao ništa protiv da sedne na klupu jedne od najboljih svetskih reprezentacija, čiji igrači s nestrpljenjem čekaju ime novog trenera.

- U prvim porukama čestitki od igrača preovladavala su pitanja tipa: „Šta je sa trenerom?“ „Šta je sa Nikolom?“ „Da li će to biti Nikola?“ To je i njihov jasan signal – kazao je Sviderski, koji je priznao da uskoro planira razgovore sa Srbinom i njegovim klubom.

- Moraću da razgovaram sa Nikolom, kao i sa rukovodstvom Peruđe. Kakve će biti odluke, rezultati? Molim vas, dajte mi malo vremena – kazao je Sebastijan Sviderski.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam