Loša taktika rivala, kiša i sjajna vožnja doneli Hamiltonu istorijsku pobedu na VN Rusije!

26.09.2021

14:09

0

Autor: 24sedam

Kakva drama, kakav spektakl u Rusiji, Lando Noris tragičar dana!

Loša taktika rivala, kiša i sjajna vožnja doneli Hamiltonu istorijsku pobedu na VN Rusije!
Copyright Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Britanac Luis Hamilton je uz pomoć fantastične vožnje i vremenskih uslova stigao do pobede u trci za Veliku nagradu Rusije!

Pilot Mercedesa pao je na sedmo mesto odmah nakon starta, ali je do kraja je uspeo da izveze sjajnu trku i dođe do istorijske 100. pobede u karijeri! On je tako popravio svoj rekord, pošto je još ranije pretekao Mihaela Šumahera sa 91 trijumfom.

Drugi je bio Maks Ferstapen iz Red Bula, sa više od od 50 sekundi zaostatka, ali je pre trke menjao motor, pa je počeo s poslednjeg mesta, a na kraju stigao do drugog.

Treći je bio Karlos Sains mlađi iz Ferarija, koji je zaostao više od minuta za Hamiltonom.  Četvrti je bio Danijel Rikardo, peti Valteri Botas, šesti Fernando Alonso, a sedmi najveći gubitnik današnje trke Lando Noris. Drugi vozač Ferarija Šarl Lekler bio 15.

Šest krugova pre kraja Hamilton je napao Norisa na vodećoj poziciji, no mladi Britanac je sjajno obranio prvo mesto. Hamilton je posustao i činilo se da će Noris pobediti...

Ali, onda je usledila provala oblaka, dva kruga pre kraja, 22-godišnj Noris je izleteo sa staze što je omogućilo Hamiltonu da ga pretekne bez ikakvog napada.

 

 

Vozač Meklarena vratio se na stazu, ali je pao vrlo nisko. Bio je na vodećoj poziciji tokom većeg dela trke, a na kraju je završio osmi.

Za to je kriv tim Meklarena, koji je pogrešno odabrao gume. Iako je vremenska prognoza najavljivala kišu, u ekipi su rizikovali i Norisa ostavili na gumama za suvu stazu. Time su platili su cenu loše taktike i onemogućili Landu prvu pobedu u Formuli 1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike