Hrvatska preslaba za raspoloženu Sloveniju, imamo novog četvrtfinalistu Evropskog prvenstva

13.09.2021

17:48 >> 17:52

0

Nemoćni Hrvati

Hrvatska preslaba za raspoloženu Sloveniju, imamo novog četvrtfinalistu Evropskog prvenstva
Copyright Printscreen/YouTube

Slovenija je poslednji četvrtfinalista Evropskog prvenstva. Ona je u osmini finala pobedila Hrvatsku 3:1 (25:20, 25:18, 19:25, 25:12).

Komšijski derbi u češkom gradu Ostrava nije bio pravi derbi. Slovenci su se mučili malo u trećem setu, ali su to brzo korigovali i četvrti put uzastopno se plasirali u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Slovenija je jedan od favorita na ovom šampionatu. Ta selekcija je godinama u vrhu evropske odbojke, stigla je do finala u dva od poslednja tri šampionata, tako da je ovaj rezultat i očekivan.

Hrvatska je dobro počela, povela je 3:0, pa 6:2, ali je brzo usledio preokret, tako da je Slovenija bez problema došla do 25:20.

U drugom setu su Slovenci bili još ubedljiviji. Dobro su krenuli i sa trećim, poveli su 19:17, ali je onda sjajni Leo Andrić došao na servis, a Hrvatska je osvojila osam uzastopnih poena.

“Nula” sa semafora je skinuta, ali to je bilo sve od Hrvatske, pošto su se stvari u četvrtom setu vratile “u normalu” i Slovenija je ubedljivo dobila taj deo igre – 25:12.

Pogledajte najzanimljivije trenutke utakmice:

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike