Medalja je oko vrata, hajde da joj damo zlatni sjaj! Plave gracije u Areni pišu istoriju!

04.09.2021

05:12 >> 05:28

0

Autor: Adam Štulić

Izabranice Zorana Terzića pokušaće da osvoje treće uzastopno EP

Medalja je oko vrata, hajde da joj damo zlatni sjaj! Plave gracije u Areni pišu istoriju!
Copyright Odbojkašice Srbije foto: MN Press

Najbolje srpske odbojkašice kucaju na vrata istorije. Nikome još u 21. veku nije uspelo da tri puta uzastopno bude šampion Evrope, a izabranice Zorana Terzića upravo će to uraditi ukoliko večeras u beogradskoj Areni protiv Italije (20 časova) Italije odbrane tron.

– U ovim trenucima, kada se igraju ovako važne utakmice u završnici šampionata, umor ne sme da se oseti. Evidentno je da smo umorne, znajući kakvo smo leto imale, ali zna se zašto večeras igramo. Igramo u fantastičnom ambijentu, nadam se još boljem nego što je bio sinoć – rekla je kapiten srpskih gracija Maja Ognjenović.

A sinoć je u najvećoj dvorani na Balkanu pala Turska. Posle preokreta, naše devojke su savladale „staru mušteriju“ (3:1).

– Igrale smo srcem. Toliko smo želele tu pobedu. Znala sam da će Turkinje od početka utakmice ići na sve ili ništa, što se videlo po njihovom servisu, napadu. Presrećna sam što smo uspele da dođemo do naše igre, kazale je Maja i istakla:

– Kada dođe pravi protivnik, što Turska svakako jeste, mi ćemo nivo naše igre podići na viši nivo, što smo sinoć i pokazale – rekla je Ognjenovićeva.

Tačno 10 godina pošto je sa tribina navijala za tadašnje idole, koji su osvojili prvo evropsko zlato u istoriji naše ženske odbojke, Mina Popović će imati priliku da se bori za isti uspeh.

– U finalu nema lakih protivnika. Ulazimo sa istim stavom – najjače i najbolje što možemo. Atmosfera je fenomenalna, ja sam 2011. godine bila u publici kada je reperezentacija igrala u Srbiji, a sada sam na terenu. Stvarno je fenomenalno – zaključila je Popovićeva.

Pročitajte još

Terzićeve izabranice već su izjednačile uspehe Poljske, Italije i Rusije, koje su u novom milenijumu po dva puta uzastopno osvajale evropski tron. Ukoliko naše zlatne devojke odbrane kontinentalnu krunu postće jedinstvene i staće uz rame nekadašnjem SSSR i Rusiji, koje su jedine najmanje tri puta zaredom osvajale EP.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike