Luda 2020. postaje još luđa: Tajson je spreman, Džons je spreman, neka meč počne (video)

28.11.2020

06:43

0

Dva velika šampiona večeras će se boriti u egzibicionom meču koji će Gvozdenom Majku biti prvi u poslednjih 15 godina

Luda 2020. postaje još luđa: Tajson je spreman, Džons je spreman, neka meč počne (video)
Copyright Profimedia

Ukoliko je to moguće, ova 2020. godina danas postaje još luđa. U noći između subote i nedelje Majk Tajson će ponovo boksovati! Da, onaj Majk Tajson. Onaj čovek koji je pre više od decenije bio bokserska mašina, onaj čovek koji je nekada zubima kidao uši rivala… Taj Majk Tajson. Čovek od 54 godine.

Nekada najmlađi šampion sveta u superteškoj kategoriji, danas uspešni vlasnik kompanije koja se bavi proizdvodnjom kanabisa, boksovaće sa Roj Džonsom juniorom, takođe velikim šampionom i čovekom od 51 godine.

Profimedia

Za sudar ova dva velikana plemenite veštine je sve spremno. Na zvaničnom merenju uoči meča vaga je rekla: Tajson je težak 99.7 kilograma, Roj Džons 95.2.

Unošenja u lice, tako standradnog za boksere pre velikih okršaja, nije bilo. Razlog je jedanostavn, usled mera tokom pandemije Majka i Roja je delio pleksiglas.

Činjenica je da su njih dvojica sada mnogo mirniji, ali je i činjenica da su veliki takmičari koji žele da izgledaju onako kako ih svih ljubitelji boksa pamte iz doba najveće popularnosti. I da sigurno ne žele da pokvare svoje kultne statuse u svetu boksa.

Pavila ovog egzibicionog meča kažu: osam rundi po dva minuta, nema sudije, uz ograničenje nasilja u skladu sa zahtevima Sportske komisije Kalifornije.

E sada samo neko mora da objasni ljudima koji su se proslavili tako što su nokautirali rivale da to večeras ne smeju da urade.

Mnoge stvari koje sam radio neki ljudi su ocenili pograšnim, a na kraju je sve ispalo dobro. Potrudiću se da i ovde sve bude dobro na kraju – rekao je Roj Džons junior posle zvaničnog merenja.

Sa druge strane Tajson je posle merenja poručio:

– Zadavaću udarce, neću bežati. Idem samo pravo. A ostalo zavisi od Roja – tvrdi Tajson koji se nije borio punih 15 godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike