Legendarna srpska atletičarka u komi, a njen sin poručuje: "Samo da je Bog pogleda, pa da se digne"

30.01.2021

07:48 >> 07:59

0

Autor: D. B.

Vera Nikolić doživela je moždani udar

Legendarna srpska atletičarka u komi, a njen sin poručuje: "Samo da je Bog pogleda, pa da se digne"
Copyright MN Press

Loše vesti iz “kraljice sportova”. Jedina srpska seniorska svetska rekorderka, legendarna atletičarka Vera Nikolić Ćasić doživela je moždani udar i nalazi se u indukovanoj komi.

Kako je otkrio njen sin, sada advokat, a nekada i sam atletičar, Dejan Ćasić, dvostruka prvakinja Evrope na 800 metara doživela je pucanje aneurizme u četvrtak što je prvo dovelo i do srčanog zastoja. Za “Sportski žurnal” on je pojasnio i da je Veri pozlilo u Kruševcu i da je odmah prebačena u Beograd.

Reanimirana je i operisana kod profesora Gorana Tasića na Neurohirurškoj klinici Kliničkog centra Srbije. Sprečeno je dalje krvarenje, od tada je u indukovanoj komi – objasnio je Dejan Ćasić i dodao:

Operisao ju je najbolji stručnjak za aneurizme u regionu. S obzirom da je preživela već ovo što je mnogima kobno, mada ima tri stenta od ranije, jasno je da je organizam ostao jak. Nije naviklo telo moje majke na pasivnost, ležanje, pa se u plućima pojavio tromb, ne može sama da diše. Zbog embolije je na veštačkim plućima, mehaničkoj ventilaciji. Preostane da je Bog pogleda pa da se digne – dodao je on.

Vera Nikolić je rođena 1948. godine u Grabovici, a 1966. proglašena je najboljim sportistom Jugoslavije, još četiri puta i najboljom sportistkinjom. Svetski rekord na 800 metara “držala” je tri godine od 1968. do 1971.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike