Domaćin turnira otkazao učešće u Ligi šampiona

08.02.2021

20:50 >> 21:07

0

Autor: N. St.

Bez organizatora će se igrati

Domaćin turnira otkazao učešće u Ligi šampiona
Copyright Profimedia/Andreas Gora/dpa

Dogodilo se i to. Do sada u svetu sporta nije bilo takvih slučajeva, ali u ovom posebnom periodu zbog pandemije i svega je i to moguće.

Domaćin turnira grupe E je otkazao učešće u Ligi šampiona. Nemački Fridrišafen neće učestvovati u predstojećim mečevima. To ujedno znači i da će timovi protiv kojih je trebalo da igraju (Trentino za koji igraju Lisinac i Podraščanin, Lokomotiv Novosibirsk sa Draženom Luburićem i Marko Ivovićem i Čez Karlovarsko) automatski dobiti te duele sa 3:0 u setovima (sva tri po 25:0).

– Zbog šest pozitivnih testova na koronu koji su potvrđeni kod igrača i članova stručnog štaba Fridrišafen je odlučio da se povuče. Ovo je definitivno unikatna situacija, ali je jedna od stvari koju je korona donela u svet sporta – navodi se u saopštenju.

To bi trebalo da olakša posao Luburiću i Ivoviću koji se sa Lokomotivom bore za drugu poziciju. Trenutno su treći na tabeli (1-2), a dalje prolaze pet provplasiranih i tri najbolje drugoplasirane ekipe.

Oni nisu jedini koji su se povukli. Zbog zabrinutosti i virusa koji vlada su istu odluku doneli turski Arkas Sport i poljski Jastrebski Vigel, timovi koji su predviđeni da igraju u grupama B odnosno C u elitnom takmičenju.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike