Podrška boksu: Vučić primio predsednika Svetske bokserske federacije

19.02.2021

11:11

0

Promovisana ideja formiranja Regionalne bokserske lige

Podrška boksu: Vučić primio predsednika Svetske bokserske federacije
Copyright Promo/Bokserski savez Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Svetske bokserske federacije Umara Kremleva i predsednike regionalnih bokserskih saveza, sa kojima je razgovarao o saradnji, unapređenju međunarodnog povezivanja kroz sport, kao i o predstojećem Svetskom prvenstvu u boksu, koje će se održati u Srbiji.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Vučić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog pokretanja Regionalne lige u boksu, čiji je medijski partner i TV Arena sport, sa ciljem povratka i promocije regionalnih klubova s dugom tradicijom, koji su iznedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione.

Snažno podržavam održavanje Regionalne lige koja će na najbolji način promovisati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačati duh saradnje i međusobnog razumevanja – kazao je predsednik Vučić.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Naglasio da će Srbija snažno podržati ligu u finansijskom, organizacionom, medijskom i svakom drugom aspektu.

Pored Bokserskog saveza Srbije, Regionalnu ligu podržali su i bokserski savezi Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Severne Makedonije, kao i Svetska bokserska federacija.

Jedna od glavnih tema današnjeg sastanka na kojem je prisustvovao i Nebojša Žugić, generalni direktor Arena Channels Group, bilo je i održavanje predstojećeg Svetskog prvenstva u boksu, koje će se održati u “Štark areni“ u Beogradu ove godine.

Bokserski savez Srbije krenuo je u realizaciju ovog vrhunskog sportskog događaja koji će okupiti neka od najvećih imena boksa, dok će se tačan datum održavanja odrediti naknadno u skladu sa procenama vezanim za pandemiju virusa kovid 19.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike