Zabranili bikini u Kataru, pa je usledio bojkot: Nemice se povukle sa turnira

22.02.2021

19:12 >> 19:13

0

Autor: N. St.

Protesti zbog odluke vlasti

Zabranili bikini u Kataru, pa je usledio bojkot: Nemice se povukle sa turnira
Copyright Profimedia

Odluka, pa bojkot. Neverovatne stvari se događaju u odbojci na pesku. Turnir koji bi trebalo da se održi u Kataru bi mogao da doživi pravi brodolom.

Vlasti ove zemlje su odlučile da zabrane nošenje bikinija i traže od učesnika da nose majice i duže pantalone. To se nije svima dopalo, posebno predstavnicama Nemačke koje su se odlučile za bojkot, pa su se povukle sa takmičenja.

Mi smo tu da radimo svoj posao i oni nas sprečavaju da nosimo našu poslovnu odeću. To je jedina zemlja i jedini turnir koji nam određuje na koji način treba da radimo. Na to gledamo kritički – rekla je Karla Borger za radio „Dojčlandfrank“.

Ovo će biti prvi put da se turnir za dame održi u Kataru, do sada je održano sedam turnira u odbojci na pesku za muškarce kojima je bilo dozvoljeno da nose kupaće kostime. Organizatori to objašnjavaju kao način „poštovanja kulture i tradicije“, dok je Karlin odgovor na to da ne bi bilo problema da u toj zemlji nisu velike vrućine i da je to dodatni razlog nošenja bikinija.

Pitamo se da li zaista postoji tolika potreba da se takmičenje održi tamo – upitala je Borgerova.

Njena partnerka u ovom sportu Julija Sude je podsetila da je Katar već jednom napravio izuzetak kada je dozvolio atletičarkama da nose potrebnu odeću na Svetskom prvenstvu u Dohi 2019. godine. Ostaje da se vidi hoće li vlasti promeniti mišljenje i napraviti još jedan ustupak u martu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike