Počeo atletski miting Serbian Indoor, na tribinama specijalni gost (FOTO, VIDEO)

24.02.2021

17:54 >> 19:37

0

Autor: Adam Štulić

Šesti međunarodni atletski miting održava se u Beogradu, uz učešće nekih od najvećih zvezda

Počeo atletski miting Serbian Indoor, na tribinama specijalni gost (FOTO, VIDEO)
Copyright 24sedam

Šesti međunarodni atletski miting Serbian Indoor počeo je večeras u Atletskoj dvorani u Beogradu, uz učešće nekih od najvećih zvezda svetske atletike, na čelu sa svetskim rekorderom u skoku s motkom Armandom Duplantisom.

Prestižnom sportskom događaju prisustvuje nekoliko zvanica, među kojima je i otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. Srđan je zauzeo mesto u VIP loži atletske dvorane odakle prati dešavanja i navija.

24sedam

– Večeras će nastupati atletičari koji su šampioni, gledaćemo svetske rekordere. Hvala Beogradu i Ministarstvu omladine i sporta za finansijskim sredstva bez kojih ne bismo održali takmičenje – rekao je predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović na svečanom otvaranju.

24sedam

24sedam

Zamenik gradonačelinka Beograda Goran Vesić, koji je zvanično otvorio miting, izjavio je da je ovo samo priprema za ono što Beograd čeka sledeće godine.

Pročitajte još

– Srećan i ponosan što je Beograd jedan od retkih gradova u svetu u kome održava međunarodno sportsko takmičenje. Organizovanje takmičenja u vreme pandemije je ravno herojstvu. Ovo je samo priprema za Svetsko dvoransko prevenstvo sledeće godine. Atletski savez i Beograd daće sve od sebe da to bude najbolje najmasovnije prvenstvo – rekao je Vesić.

Takmičenje je otvoreno skokom u dalj u muškoj konkurenciji, nakon čega sledi i skok s motkom, a srpska atletičarka Ivana Španović skakaće od 19 sati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike