Rakić je nezaustavljiv, i Brazilac je pao: Biću novi UFC šampion! (VIDEO)

07.03.2021

06:29 >> 08:16

0

Autor: D. B.

Sjajni srpski borac pobedio je drugorangiranog Brazilca i u sledeća borba bi morala da bude za pojas

Rakić je nezaustavljiv, i Brazilac je pao: Biću novi UFC šampion! (VIDEO)
Copyright Profimedia

Aleksandar Rakić je definitivno zvezda UFC-a. Sjajni srpski borac pobedio je Brazilca Tijaga Santosa u okviru velikog spektakla “UFC 259” jednoglasnom odlukom sudija.

Bila je to neizvesna borba posle koje su dvojica sudija bodovali 2-1 za Rakića, dok mu je jedan dao prednost u svakoj od rundi.

Rakić je štetu rivali naneo pre svega “lou-kikovima”, uz dobru kontrolu distance. Brazilac je bio nešto konkretniji u klinču. Srbin je definitivno imao veću inicijativu tokom meča, a to je ono što su sudije uvek traže.

– Večeras “čekić” (nadimak Brazilca) nije mogao da uhvati “raketu” (Rakićev nadimak). Tražio sam prave udarce. Pobeda je pobeda. Plan je bio da držim distancu. Znamo da je Santos udarač. Voli da čeka kontru, a kada mu je rival blizu on krene sa “divljim” udarcima. Često ni sam ne zna kako udara, ali to je jako opasno. Hteo sam da mu uništim noge. Znao sam da ima problema sa kolenom prethodnih godinu i po, nije mi drago što sam ga tu gađao, ali ovo je posao. Imao sam i ja operacije i znam da je teško – pričao je Rakić posle meča.

Jedno priznanje Rakić je već dobio – braon pojas u greplingu.

– Radio sam i na greplingu. Dobio sam i braon pojas. Radio sam sa bratom mesecima. Nisam verovao da ću dobiti pojas posle ove pobede. Jedan od mojih snova je da dobijem crni pojas u ovoj disciplini.

Iako je Rakić uoči meča bio četvrti na rang listi u okviru lakoteške kategorije, a pobedio je drugoplasiranog, moguće je da mu UFC neće dati priliku da se bori za šampionski pojas sledećom prilikom. Navodno, njegova pobeda nije bila dovoljno atraktivna (!)

Pročitajte još

– Uveren sam da već sada mogu da budem UFC šampion. Imam kontrolu, znam da držim distancu, način na koji se borim. To što sada ja radim to je ono što je Džon Džons uradio u poslednjim borbama. Drži distancu i onda razmontira rivala. Neću njega da kopiram. Ja sam Aleksandar Rakić i biću sledeći šampion i lice lakoteške kategorije UFC. Ovo je treći borac koji je imao borbu za titulu sa kojim se uzastopno borim i svakog od njih sam pobedio. Želim šansu. Pobedio sam drugog na listi. Mlad sam, gladan sam i želim šansu – odiše samopouzdanjem Rakić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike