Poljak prebio neporaženog Adesanju: Šta to znači za Aleksandra Rakića? (VIDEO)

07.03.2021

07:58 >> 10:02

0

Autor: D. B.

Poznato ime borca koji bi trebalo da bude sledeći izazivač

Poljak prebio neporaženog Adesanju: Šta to znači za Aleksandra Rakića? (VIDEO)
Copyright Profimedia

Poljak Jan Blahovič odbranio je titulu šampiona u poluteškoj kategoriji UFC-a pošto je u glavnoj borbi “UFC 259” pobedio do sada neporaženog Izraela Adesanju.

Adesanji je šampion UFC u srednjoj kategoriji, prešao je u kategoriju više kako bi se borio sa Poljakom i pokušao da objedini titule u dve kategorije i tako započne novu priču u poluteškoj.

Na kraju, ne da nije uspeo, već nije bio ni blizu. Poražen je jednoglasnom odlukom sudija.

– Nije išlo kako sam očekivao. Nisam spavao uoči meča, ali nema veze. Znam da će kritičari biti glasni, ali ja sam taj koji reskira sve u ovim borbama. Nije me bilo strah dok je Blačovič bio na meni. Znao sam da mogu da ga pobedim, ali ovo je bio loš dan – rekao je Adesanji.

Blahovič će sada na odmor od nekoliko meseci, a kako je rekao sledeći rival trebalo bi da mu bude Glover Tešeira. Iskusni Brazilac ima 41 godinu i verovatno bi mu to bila poslednja prilika da izađe na najveću scenu. Ovakav nagoveštaj Poljaka znači i da će Aleksandar Rakić morati da sačeka na borbu za šampionski pojas.

Pročitajte još

– Mislio sam da će Adesanji biti brži, a da će udarati slabije. Ipak, bilo je obrnuto. Veći sam i jači, pa sam imao i više šansi da ga srušim. Znao sam da nije dovoljno dobar na podu. Tokom prve dve runde bio je brži, ali kasnije se umorio pa sam lakše dolazio do njega. Što se tiče sledećeg rivala, mislim da Glover zaslužuje šansu. Ako želi da sačeka da se odmorim i da provedem neko vreme sa porodicom, on će biti sledeći – rekao je Poljak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike