Izbegnuta tragedija u formuli 2: Mik Šumaher imao sudar, borba za titulu je ponovo otvorena (Video)

04.12.2020

20:33 >> 20:43

0

Autor: N. St.

Dešavanja u Bahreinu zabrinula mnoge...

Izbegnuta tragedija u formuli 2: Mik Šumaher imao sudar, borba za titulu je ponovo otvorena (Video)
Copyright Profimedia

Ljubitelji Formule 1 su pre nekoliko dana sa velikim oduševljenjem dočekali vest da će još jedan Šumaher biti deo najbržeg cirkusa na svetu. U pitanju je Mik, sin legendarnog Mihaela, koji se još uvek oporavlja od nesreće na skijanju.

Međutim, danas je mnogima „srce preskočilo“, posebno ljudima u timu „Haas“ za koji Mik treba da vozi od naredne sezone. U kvalifikacijama za trku u Bahreinu je zamalo izbegnuta tragedija. Šumaher je krenuo da obiđe Roja Nisanija, delovalo je da je u tome uspeo, a onda je Roj pokušao da uzvrati i to se završilo tako što se „propeo“ na njegov bolid.

Pročitajte još: O Miku i Mihaelu bruji ceo svet, ali da li znate koji su još očevi i sinovi bili u “najbržem cirkusu” na svetu

Zbog svega toga su obojica ranije završili kvalifikacije, pa će Mik krenuti sa 18. pozicije na trci, što je dalo teorijsku šansu drugim vozačima da se umešaju u borbu za titulu. Ipak, Mikova prednost je prevelika pred poslednje dve trke u Bahreinu, pa su za to male šanse.

Dodatni razlog zbog kog su svi bili zabrinuti kada su videli ovaj sudar jesu dešavanja sa Romanom Grožanom koji je imao težak sudar, zapaljen bolid i bio je u životnoj opasnosti. Oba slučaja su imala srećan završetak…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike