Poljska NBA zvezda Marćin Gortat debitovao kao trener srpskog MMA borca Nikole Milanovića

21.03.2021

13:36 >> 13:49

0

Bivši centar Vašingtona i Klipersa pomagao svom prijatelju u borbi protiv čuvenog poljskog strongmena Marijuša Pudzjanovskog

Poljska NBA zvezda Marćin Gortat debitovao kao trener srpskog MMA borca Nikole Milanovića
Copyright Profimedia

Bivši NBA igrač, 37-godišnji Poljak Marćin Gortat bio je sinoć u Varšavi na KSW MMA turniru član stručnog štaba srpskog borca Nikole Milanovića. Debi obojice nije bio tako uspešan. Milanović se na svom prvom koraku u MMA svet namerio protiv poljske legende i bivšeg “Strongmena” Marijuša Pudzjanovskog i već u drugoj rundi morao je da mu preda meč.

Milanović je sasvim slučajno došao u priliku da se bori sa nekada najjačim čovekom sveta. Uskočio je kao rezerva umesto senegalskog borca koji je doživeo napad slepog creva, pa se postavljalo i pitanje koliko je Milanović bio fizički spreman da odgovori ovako jednom teškom izazovu. Inače, Milanović je sambo i džudo borac i već godinama živi i takmiči se u Poljskoj, ali protiv iskusnijeg Pudzajnovskog šanse mu nisu bile baš velike.

Printscreen/KSW

Ipak, uprkos kvalitetu, snazi i iskustvu i ova pobeda imala je svojih spornih detalja koji su izazvali kontroverze. Poljak se u jednom momentu snašao i uhvatio za mrežu kako bi izbegao Milanovićevo bacanje u parter, gde su mu kao džudisti bile veći izgledi da nešto napravi u ovom meču. Sudija u oktagonu na ovo lukavstvo Poljaka nije reagovao, tako da se borba dalje razvila u pravcu koji nije odgovarao Srbinu.

Printscreen/Instagram

– Jedno se mora priznati. “Pudzjo” u ovim godinama izgleda fenomenalno i ima mnogo iskustva u borbama – napisao je NBA zvezda Marćin Gortat o 44-godišnjem Poljaku.

O svom srpskom prijatelju Gortat je rekao za poljske medije:

Bio sam predviđen kao gost ovih borbi, ali kada je Nikola prihvatio izazov, morao sam da budem u njegovom štabu, jer bih u suprtonom rizikovao da prekine sa mnom sve kontakte. On trenira rekreativno sad, nije dovoljno spreman, a protivnik je znatno iskusniji – rekao je NBA igrač.

Nikola je u Poljsku došao pre 18 godina. Trenirao je, između ostalog i decu u Policijskom sportskom klubu Lođ.

On je moj najbolji telohranitelj. Mnogo vremena provodimo zajedno: treniramo, smejemo se, planiramo putovanja zajedno. Bio je za svaki moj događaj, na kampovima i utakmicama. Pravi je prijatelj. Nikada vas neće povrediti. Snažno ga podržavam. Marijuša poznajem već dugo, ali u ovoj borbi bio sam na drugoj strani kaveza.

Marćin Gortat ili “poljski čekić” kako su ga preko Atlantika zvali, visok je 211 centimetara i igrao je na poziciji centra. Karijeru je započeo u Lođu, da bi preko Kelna završio u NBA kao 57. pik izabran u drugoj rundi od Finiks Sansa. Ipak, u NBA je startovao 2007. godine kao igrač Orlanda, odakle se kasnije prebacio u Finiks, Vašington i Kliperse. Igrao je do 2019. godine. U biografiji mu piše da govori engleski, nemački i srpski!

Pročitajte još

Isto veče drugi srpski borac Darko Stošić brljirao je u meču sa Poljakom Mihalom Vlodarekom. Borba je prekinuta nokautom u prvoj rundi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike