Istorijski rezultat za reprezentaciju Srbije u sinhronom plivanju

17.04.2021

15:12 >> 15:13

0

Autor: Adam Štulić

Prva medalja u disciplini duet na svetskom nivou u sklopu FINA takmičenja

Istorijski rezultat za reprezentaciju Srbije u sinhronom plivanju
Copyright Foto: SSPS

Reprezentativke Srbije u sinhronom plivanju Nevena Dimitrijević i Jelena Kontić su ostvarile istorijski rezultat u disciplini tehnički duet, osvojivši bronzu na FINA Svetskoj seriji u Kazanju.

Nevena i Jelena zauzele su treće mesto, iza Rusije i Japana, osvojivši tako prvu medalju za Srbiju u disciplini duet na svetskom nivou u sklopu FINA takmičenja.

Foto: SSPS

Nevena Dimitrijević je 2019. osvojila prvi put medalju u disciplini slobodan solo takođe na svetskoj seriji u Pekingu, a to srebro bila je prva medalja za Srbiju ikad, a ovo sada je prva u olimpijskoj disciplini.

Sezona u FINA svetskoj seriji u sinhronom – umetničkom plivanju počela je ovog vikenda u Kazanju, a reprezentacija Srbije nastupa u disciplinama slobodan i tehnički duet u sastavu Nevena Dimitrijević-Jelena Kontić i u disciplini sloboban solo Sofija Džipković, pod vođstvom trenera Svetlane Kontić.

Kako je saopšteno, posle godinu i po dana pauze reprezentacija Srbije u sinhronom – umetničkom plivanju nastavila je svoj put ka kvalifikacijama za OI.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike