Muke u napadu ih skupo koštale: Srpkinje izgubile, ali nada za prolaz i dalje postoji

08.12.2020

18:56 >> 19:05

0

Srpske rukometašice izgubile od Hrvatske u neizvesnoj završnici

Muke u napadu ih skupo koštale: Srpkinje izgubile, ali nada za prolaz i dalje postoji
Copyright Profimedia/Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Sve su držale u svojim rukama, a sada moraju da strepe za prolaz. Pobeda protiv Hrvatske je, pre početka meča, značilo da Srbija ide u narednu fazu EP, poraz je otvarao „pandorinu kutiju“ kalkulacija.

Srpkinje je koštala veoma loša igra u poslednjih 15 minuta. Dali su samo jedan gol u tom periodu i na kraju „pomogle“ Hrvaticama da ostvare trijumf – 24:25 (14:14, 10:11).

Pročitajte još: TOK MEČA

Sada je sva pažnja okrenuta utakmici između Holandije i Mađarske kojom se stavlja tačka na grupu „C“. Ako Holanđanke ostvare prvi trijumf u Danskoj, napraviće se krug od tri selekcije i presudiće gol razlika. Iznenađenje Mađarica bi „poguralo“ naše dame…

Srbija je dobro počela meč, ali je Hrvatska brzo nametnula svoj ritam i serijom od 3:0 imala vođstvo posle 10 minuta (4:6). Igralo se praktično „gol za gol“ sve do 17. minuta (8:9). Lavko i Krpež su tada pokrenule seriju Srbije od 5:0 (13:9). Uz to je Andrea Šimara dobila direktan crveni karton zbog udaranja Lavko u lice i izgledalo je da Srpkinje imaju kontrolu igre kako se prvi deo približavao kraju (14:10).

Međutim, u poslednja četiri minuta su previše žurile, to je način igre koje Hrvaticama odgovara. Bolje su se snašle i serijom 4:0 u završnici stigle do izjednačenja na pauzi (14:14).

Drugo poluvreme su obeležile česte promene u vođstvu. Smenjivali su se jedni i drugi na semaforu. Delovalo je da je Srbija konačno pronašla „ključ“ kada su Stoiljković i Trifunović donele „+2“ (23:21). Liščević je zatim izvela semderac, poslala loptu pored gola, a Mičijević jedonela izjednačenje (23:23).

Pročitajte još: Dragana Cvijić digla glas: Ko će da odgovara za ono što radite našim rukometašicama?

Srpkinje su se od tog momenta dosta mučile u napadu od gola Trifunović u 45. minutu nisu uspele da postignu gol. Mičijević je prekinula „prazan“ hod svog tima, a Mamić je zatim pogodila u kontri (23:25).

Posle 13 minuta je Pop-Lazić pogodila, Srbija je imala napad koji bi doneo remi i prolaz dalje, nisu stigli da upute šut pre poslednjeg zvuka sirene…

Što se statistike tiče, najefikasnija je bila Krpež sa pet golova, na drugoj strani je Krsnik dala šest pogodaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike