Stefan Stojačić: Basket 3x3 u Srbiji jači nego na Svetskom prvenstvu

12.05.2021

14:17 >> 14:23

0

Autor: Tanjug

Igrač Limana rekao da se vode i pripreme reprezentacije i da će cilj u Tokiju biti zlatna medalja

Stefan Stojačić: Basket 3x3 u Srbiji jači nego na Svetskom prvenstvu
Koktel KSS povodom promocije basketa 3X3, na brodu Sirena Beograd., 12.05.2021. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, xyz

Kao što je prvenstvo Kine u stonom tenisu jače od Svetskog šampionata, tako sa sigurnošu može da se kaže da je šampionat Srbije u basketu 3×3 kvalitetniji od Svetskog prvenstva, rekao je Stefan Stojačić igrač Limana na konferenciji za medije povodom početka basket 3×3 sezone u Srbiji.

Pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Srbije ove takmičarske sezone biće organizovana ukupno 24 turnira, od čega 15 A kategorije.

Na prvom turniru koji je proteklog vikenda održan u Sremskoj Mitrovici trijumfovao je Liman, a Stojačić je izrazio zahvalnost KSS za podršku koju pruža celokupnoj basket 3×3 zajednici.

– U Sremskoj Mitrovici smo imali izvanredno organizovan turnir. Ostvaren je veliki napredak u tom organizacionom delu koji koji je sada na vrhunskom nivou i dostojno prati kvalitet na terenu – rekao je Stojačić i naglasio da su pripreme nacionalnog tima za Olimpijske igre u toku i da je želja da sa reprezentacijom Srbije osvoji zlato.

Generalni sekretar KS S Zlatko Bolić zahvalio se sponzorima koji su velika podrška u realizaciji projekata basketa 3×3 i potom dodao:

Pročitajte još

– Imaćemo dosta turnira ove godine koji će biti među najjačima u Evropi i svetu, jer imamo najkvalitetnije igrače. Na to smo ponosni – rekao je Bolić i naveo da će novi koordinator KSS za basket 3×3 biti Dejan Đokić

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi