Triler u Le Manu, najluđa MotoGP trka sezone: Gomila padova, Markez ispustio trijumf, Miler na postolju (FOTO)

16.05.2021

13:03 >> 13:17

0

Velika nagrada Francuske imala je sunce, kišu, promene motora, promene pozicija i neverovatne sukobe na stazi

Triler u Le Manu, najluđa MotoGP trka sezone: Gomila padova, Markez ispustio trijumf, Miler na postolju (FOTO)
Copyright Tanjug/AP/David Vincent

Velika nagrada Francuske u MotoGP šampionatu donela je najčudniju trku u dosadašnjem toku sezone gde je do poslednje krivine postojala šansa da doslovno svako trijumfuje.

Za to je glavni krivac vreme koje se menjalo iz kruga u krug, od jakog pljuska i mokre staze, do sunca i obrnuto, pa su i oni najiskusniji i najbolji gubili pozicije, a pojedini odustajali.

Drugu uzastopnu pobedu upisao je Džek Miler (treća u karijeri) na dvotočkašu Dukatija, dok je iza njega bio domaći vozač Žoan Zarko, a treće mesto je pripalo još jednom “trikoloru” Fabiju Kvartararu.

Posle prve trećine trke zbog obilnih padavina vozači su bili primorani da odu u “pit-stop” i promene motore sa gumama za vlažne uslove. U tim momentima osmostruki šampion sveta Mark Markez na Hondi imao je trijumf u rukama, ali je doživeo dva pada posle kojih je definitivno odustao od povratka, ne želeći da rizikuje dodatnu povredu koja još uvek nije sanirana do kraja.

Herojska borba na kiši mogla je u jednom momentu da bude prekinuta zbog prejakog pljuska, ali je srećom taj interval bio dovoljno kratak, pa se sve donekle vratilo u normalu.

Kvartararo je trećim mestom preuzeo lidersku poziciju u šampionatu sa 80 bodova, jednim više od Italijana Frančeska Banjaje, koji je završio kao četvrti.

Prvih 10 u Le Manu:
1. Miler
2. Zarko
3. Kvartararo
4. Banjaja
5. Petrući
6. Markez A.
7. Nakagami
8. Espargaro
9. Lekuona
10. Vinjales

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike