Cirkus FINA: "Delfini", ipak, ne brane titulu u Svetskoj ligi

11.12.2020

21:07

0

Autor: Adam Štulić

Promenjena odluka o meču Srbija - Španija

Cirkus FINA: "Delfini", ipak, ne brane titulu u Svetskoj ligi
Copyright MN Press

Svetska plivačka federacija navikla nas je na svakakve odluke u prošlosti, ali poslednja bez problema može da se svrsta u kategoriju verovali ili ne.

Novom odlukom FINA, vaterpolisti Srbije su ostali bez mogućnosti da brane trofej u Svetskoj ligi i to sve zbog poraza od Španije u Beogradu (13:11), koji su čelnici plivačke federacije odlučili da priznaju , iako su prvobitno doneli drugačiju odluku.

Hrvatski vaterpolista igra pod zastavom Srbije: Jedan poziv je promenio sve

Naime, meč Srbije i Španije igrao se u martu, a pre dva meseca je odlučeno da se taj meč neće računati. Ipak, prema “novim pravilima”, “delfinima” će biti uskraćeno pravo da se nađu u borbi za trofej, jer su glavešine svetskog vaterpola predomislile i rešile da taj duel priznaju.

Savić okuplja mlade snage

Završnica Svetske lige igraće se po turnirskom sistemu, po četiri reprezentacije u dve grupe, a iako će Srbija na njemu ponovo igrati sa Španijom, to će biti utakmica za prestiž, bez značaja, jer će se kao validan računati rezultat iz marta. Samim tim izabranici Dejana Savića će razigravati za plasman od petog do osmog mesta.

U četvrtfinalu će se sastati Grčka – Francuska, Italija – Mađarska i Hrvatska – Crna Gora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike