Strahovi olimpijskog šampiona: Plašim se da ću pred finale zakačiti koronu i 14 dana izolacije

05.06.2021

08:36

0

Australijski plivač Kajl Čalmers otvoreno pričao o svojim strahovima u Tokiju pogođenom koronom

Strahovi olimpijskog šampiona: Plašim se da ću pred finale zakačiti koronu i 14 dana izolacije
Copyright Profimedia

Aktuelni olimpijski šampion na 100 metara slobodnim stilom Australijanac Kajl Čalmers otvoreno priča o svojim strahovima vezanim za talas koronavirusa koji pogađa Tokio pred početak Igara 23. jula.

Čalmers priznaje strah od toga da “zakači” virus tokom OI i za lokalne medije u Australiji priča o najgorem scenariju za njega:

– Očigledno je da je to što se dešava u Tokiju pomalo zastrašujuće. Moj najveći strah je da prođem runde i polufinale, a zatim da budem testiran na Covid i budem isključen pre finala, da ostanem zaključan u sobi 14 dana – rekao je 22-godišnji plivač za Adelaida Advertajzer.

Plivački šampion svakodnevno prati dešavanja u Tokiju, posebno brojke o zaraženima:

– Pazim na brojke za Tokio i one počinju da padaju, što je dobro, ali mislim da će verovatno biti neizbežno prisustvo Covid-19 u Olimpijskom selu i oko njega. To utiče na Igre na ovaj ili onaj način.

Japanci ne misle da su im u ovom trenutku bile potrebne Olimpijske igre u prestonici, strahujući od pojave novog talasa zaražavanja, iako ni ovaj još nije zaustavljen. Dok se sportisti plaše situacije u Japanu, većina Japanaca smatra da će baš sa sportistima iz drugih država virus dobiti novu snagu. Što se tiče Australijanaca, oni će u Tokijo stići sa većim delom svojih takmičara koji su primili vakcinu.

Tokio i još devet regiona žive u vanrednom stanju do 20. juna, mesec dana pre Igara.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike