Užasan način da se završi život: Tragedija čelnika olimpijskoj pokreta u Japanu šokirala javnost

07.06.2021

08:41

0

Jasuši Morija iz Japanskog olimpijskog komiteta bacio se pod voz

Užasan način da se završi život: Tragedija čelnika olimpijskoj pokreta u Japanu šokirala javnost
Copyright AP Photo/Hiro Komae

Visoki zvaničnik Japanskog olimpijskog komiteta jutros je skočio ispred voza u podzemnoj železnici, u očiglednom činu samoubistva, saopštila je privatna japanska televizija “Nipon televižn”, pozivajući se na izvore tokijske gradske policijske.

Policija istražuje detalje smrti zvaničnika Jasušija Morije (52), smatrajući takav čin samoubistvom, saopštila je ta televizijska mreža.

U izveštaju “Njuz24” navodi se da je Morija bio direktor računovodstvenog odeljenja u Japanskom olimpijskom komitetu. Njega su svedoci primetili kako se spušta sa perona i staje ispred voza. Indetifikovan je uspomoć lične karte.

Čelnici JOK kao i Organizaciionog odbora Iagara u Tokiju nisu miljenici javnosti u svojoj zemlji, jer se većina stanovnika zemlje poslednjih meseci izjašnjava u prilog otkazivanju Igara u Tokiju u strahu da će dolazak stranih sportista samo pojačati širenje virusa.

Tek poslednja anketa “Jomijurija šinbuna” pokazala je mala pomeranja ka pozitivnijem odnosu Japanaca prema Igrama koje počinju 23. jula i trajaće do 8. avgusta.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike