Srpska odbojkašica suspendovana zbog rasističkog poteza: Kaznu plaća i OSS

09.06.2021

14:48 >> 15:23

0

Autor: N. St.

Odluka FIVB bez prava na žalbu

Srpska odbojkašica suspendovana zbog rasističkog poteza: Kaznu plaća i OSS
Copyright Promo/ OSSRB Instagram

Ostvarila je Srbija rutinsku pobedu protiv Tajlanda u Ligi nacija početkom meseca (3:0). Bez većih problema su odbojkašice slavile, ali je meč ostao upamćen po nečemu drugom.

Naime, u drugom setu tog meča je Sanja Đurđević posle jednog poena pokazala iskošene oči što je shvaćen kao rasistički gest.

Postupak je odmah pokrenut, a sada je stigao i epilog. Svetska odbojkaška federacija (FIVB) je suspendovala Sanju na dve utakmice, uz kaznu od 20.000 švajcarskih franaka koju je dobio Odbojkaški savez Srbije. Taj novac će biti uplaćen Fondu namenjenom za borbu protiv diskriminacije. Uz to je navedeno i da je odluka FIVB konačna i da ne postoji pravo na žalbu.

Svesna sam svoje greške i odmah posle meča sam se izvinila celom timu Tajlanda. Samo sam želela da svojim saigračicama poručim: “Sad ćemo da igramo odbranu poput njih”. Nisam imala nameru da nekoga uvredim. Naravno, to nije bio pametan gest sa moje strane. Želim još jednom da se izvinim svim ljudima na svetu koje je ovo uvredilo. Veliko hvala timu Tajlanda za razumevanje – poručila je Sanja odmah posle spomenutog meča.

Ona je propustila utakmicu sa Belgijom, a neće biti u timu ni za duel sa Kanadom u Ligi nacija.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike